Човек на Митко Пайнера ли уби Денис Теофиков?

FB_IMG_1635145539998

Различни версии стрелят срещу самоубийството на Денис Теофиков. Младият фолк изпълнител, който ни напусна едва на 21 години е бил притискан от продуцента си, твърдят неговите близки. В последно време той дори развил от стреса паник атаки, които също може да са довели до фаталния край, пише HotNews.

Денис е работил като артист с композитора Николай Пашев, който влизал в ролята на негов продуцент, а всъщност създавал само песните му, но пък печелел редовно от участията на певеца. Към тази хранилка бил прикачен и Митко Димитров-Пайнера, както и диджеят Цеци Лудата Глава. Те също прибирали очисления от хонорара на младока, който се харчел между 2000 и 2500 на участие, твърдят запознати в чалга средите. Въпреки не малкия хонорар, финално Денис прибирал жълти стотинки – около 20% от сумата. Затова се смята, че финансовите проблеми са сред основната причина за самоубийството на Теофиков.

И в личния си живот Николай Пашев обича да е заобиколен от фолк певици. Анелия е една от най-дългогодишните му клиентки за песни. „Много хора по звеното и накрая това дете взима никакви пари. Изцеждат си го като лимон, това е принципа на този род продуценти. Проблемът е, че у нас вече всеки втори се изкарва продуцент, а да направиш песни за някой и да го прехвърлиш на друга цедка, която да го завърти по телевизията не е достатъчно, за да се наречеш продуцент“, коментират похватите на Пашев, чийто функции били основно да прави песни и след това да лапа от хонорарите на артистите си дългосрочно.

От лагера на артистите му си е тръгнала неотдавна и Цветелина Грахич, което може би също подсказва за проблеми с композитора, коментират в средите. Забърканият във финалния край на Теофиков според твърденията на близките му, обаче все още мълчи по случая. Затова пък не една и две от певиците му се втурнаха да чистят името на пишман продуцента.

„Николай Пашев е не само наш продуцент, а и най-добър приятел – истински, човечен и състрадателен. Винаги поставя нас – неговите изпълнители пред всичко друго. Той ни направи по-добри и ние сме това, което сме заради НЕГО“, пише Данна и уточнява, че връзката на Денис и Николай винаги е била много специална, били като баща и син“, твърди изпълнителката Данна.

Малката също защитава Пашев, който описа, че за тях е като баща, брат, приятел, който винаги ги е подкрепял във всичко. „Засрамете се всички, които го черните в момента. Денис му беше като син и си даваше сърцето и душата за него“, пише певицата.

От СДВР излязоха с официална информация за смъртта на певеца, като пристигналите на място полицаи само са констатирали смъртта, като уточняват, че липсват следи от насилие. Междувременно близки твърдят, че е назначена експертиза, която ще установи дали Денис Теофиков е бил под въздействието на наркотици във фаталната нощ.