Притеснени родители: Децата ни мръзнат в градините, казват ни да ги обличаме повече

Детска градина

Родители от Русе недоволстват срещу ниски температури в детските градини. Парното в града все още не е пуснато, а учителките предупреждават майките да обличат децата си повече, предава BGonAir.bg.

Елена твърди, че в детската градина, която посещава детето ѝ, е студено. Парното все още не е пуснато, а климатикът не се ползва постоянно.

„Тази сутрин получих обаждане от въпросната госпожа на въпросната детска градина да занеса на детето ми утре суитшърт, елек или жилетка понеже е студено в самата детска градина. Зададох въпроса – „Нали има климатик?“ – и тя каза, че се пуска за час-два, но не може да се отопли самата стая“, алармира тя.

От община Русе отговориха, че сигнали от родители за проблема до тях не са постъпвали. 5 от детските градини са на централно парно, както и 3 ясли.

„Всички детски градини, които са с отопление към „Топлофикация – Русе“ могат да подават заявления за предсрочно пускане на отоплението в техните образователни институции. Към настоящия момент вече има пуснато парно в няколко детски градини, поетапно. Иначе парното следва да бъде пуснато след 25 октомври“, обясни началникът на отдел „Образование, спорт и младежи дейности“ в община Русе Таня Тодорова.

От градините казват, че няма проблем с температурата – съвсем нормално било в понеделник да е малко по-хладно, след почивните дни.

„В детската градина в едната сграда започна пускането на парното, но там е и по-топло, понеже е санирана. Ние в групите имаме климатици, те са пуснати, температурата ежедневно се проверява по няколко пъти. Температурата е 22-23 градуса, което е в нормите“, обясни директорът на ДГ „Чучулига“ Скарлет Гвоздейкова.

За да започне пускането на парното в града, трябва в 3 последователни дни среднодневните температури да не надвишават 12 градуса.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории