Росица Кирова: Никой управляващ няма право да отменя очакванията на цял регион

росица кирова

Никой управляващ няма право да отменя очакванията на цял регион!

„Отпаднало“!?! Това е статусът на моето питане за проекта за тунел под Петрохан, което направих като заместник-председател на 46-то Народно събрание към министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

И това е поредната фаза на безотговорността. Преди това, попитах министъра на околната среда и водите, дали е възложена подготовка на Оценка за въздействие върху околната среда и кога е датата за нейното приключване. Получих отговор, че това е работа на Агенция „Пътна инфраструктура“.

И принципалът на АПИ счете, че поради прекратяване на правомощията на 46-то Народно събрание, може да си спести отговора!

Ако г-жа Комитова имаше адекватно отношение към Българския Северозапад, нямаше да отмени зададения въпрос, защото той не е свързан с личен интерес! Това е въпрос, който засяга качеството на живот и развитието на Северозападна България. Отговорът би ни показал къде се намираме по отношение на процедура, за която се работи от 2 години. Много хора положиха усилия проектът да се случи, те не парадират с това, но имат очаквания.

Тунелът под Петрохан е важен не само за Берковица, Монтана или Видин по отделно. Това е регион, българско парче земя, което може да бъде развито по различен начин, ако по този проект се работи.

Когато властта не може да си свърши работата, започваме да вдигаме шум, било чрез протести, било чрез парламентарни въпроси. И в 47-то Народно събрание няма да има място за премълчаване на бездействието.

От Фейсбук профила на Росица Кирова, ГЕРБ