Бареков: Който се събере с такива като Кирчо в политиката, става част от братството на продажните

кирил петков

„В лъженето на един Киро без да му мигне окото и в схемите и стратегиите му как да овладее постове като нарушава закона и мами благодетеля си и народа си няма морал.“ Това написа в профила си във „Фейсбук“ Николай Бареков по повод скандала с двойното гражданство на Кирил Петков. „Изобличен в лъжа и измама, мошеникът продължи да лъже, да мами, да прикрива пред лековерните резила с плитки измишльотини и шикалкавения до изборите. Гаврата с бедните, осиротелите, нуждаещите се, вдовиците ще продължи, докато се хване за последната сламка да го изберат за депутат“, твърди още той.

Ето какво пише Бареков в социалната мрежа:

В речника срещу прилагателното „почтен“ пише – “приличен, морален, пристоен. Почтен човек. Почтена вдовица“.

Мисля, че да лъжеш президента и да подаваш лъжливи декларации с цел облага от високия пост на назначен министър на цялата икономика и държавните ресурси, да погазваш основния закон и да лъжеш целия народ е обратното на почтеност. В лъженето на един Киро без да му мигне окото и в схемите и стратегиите му как да овладее постове като нарушава закона и мами благодетеля си и народа си няма морал. Няма и приличие в арогантността и алчността. Що за непочтеност и наглост е да лъжеш народа си като се представяш уж за човек с най-добри и почтени намерения. Изобличен в лъжа и измама, мошеникът продължи да лъже, да мами, да прикрива пред лековерните резила с плитки измишльотини и шикалкавения до изборите. Гаврата с бедните, осиротелите, нуждаещите се, вдовиците ще продължи, докато се хване за последната сламка да го изберат за депутат.

Но има и друга дума с обратното значение в речника. Тя е с по-богато съдържание: Непочтен – безчестен, нечестен, некоректен, подкупен, безсъвестен, продажен, недостоен, нечестив.

Който се събере с такива като Кирчо Петковците в политиката – ще стане част от “братството на продажните, подкупните, непочтените“.