Адвокат от Пловдив скастри яко „остарелите ни звезди“ заради пенсиите

582622_471729832889019_1455230389_n

Пловдивски адвокат атакува словесно някои от родните ни звезди, а причината са пенсиите, които те взимат. В пост в профила си Тодор Кръстев изразява недоволството си за „непрекъснатото хленчене на вече остарелите ни естрадни изпълнители“.

„Сериозно взе да ми омръзва непрекъснатото хленчене на вече остарелите ни естрадни изпълнители, че пенсиите им били ниски. Едва оцелявали и така нататък. Ето и сега, чета за Данчо Караджов от „Сигнал“, че и той се оплаква, едва преживявал. Да, сигурно са искрени. С пенсии от около 300 лева у нас се мизерства. Но защо никой не им зададе резонния въпрос, когато са работили активно, защо не са се осигурявали.

Пенсията навсякъде по света и у нас, е функция на осигурителните вноски, които прави едно лице. А при тях възможността за внасяне дори на максимални осигурителни вноски, е била голяма, да не кажа, че е било задължително. Те съвсем справедливо печелиха повече от добре. Месечните им доходи с пъти надвишаваха годишната заплата на един учител, например.

И това е по техни данни. Получаваха огромни хонорари за стандарта в България. И защо не са се осигурявали само те си знаят. Всъщност, знам и аз. Разчитали са на това, което правят днес. Логиката им е била: Дайте сега да си прибираме чисти парите, а като дойде, или въобще ако дойде време за пенсия, ще ревнем на обществото колко сме зле и ще ни се отпуснат преференциални пенсии. Това е. А дали е справедливо това отношение към въпросното общество, а и към лекари и учители, които преживяват със същите пенсии, е отворен въпрос“, пише в поста си пловдивският адвокат.