Само в 7DniSofia.bg

Бойко Борисов: Радев отсега знае кой ще е новият главен прокурор (ВИДЕО)

ce904e8005ba3fd06cb69426b52442a1

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е в Пловдив, където поднесе цветя и сведе глава пред паметника на Съединението на едноименния площад.

Пред паметника Борисов беше посрещнат от парламентарната шефка на ГЕРБ Десислава Атанасова, шефът на младежката структура на партията Георг Георгиев, бившият кмет на Пловдив и партиен шеф, а сега депутат Иван Тотев и от други народни представители.

След като постави цветята пред паметника на Съединена България, Борисов и активистите на ГЕРБ, си направиха снимка за спомен.

В 16 часа е насрочена среща в хотел „Империал“ с младежите от ГЕРБ и да им даде кураж в предизборната подготовка за третите парламентарни избори. Целта й е младежите да помагат ГЕРБ да си върне силата на първа политическа сила в страната.

„След едни избори се съставя правителство, дали еднопартийно, дали в коалиция. И ние сме имали такива президенти, като д-р Желев, Петър Стоянов, Първанов, които през такива кризи са успявали да правят срещи и да намалят напрежението и държавата да излезе от кризата. Всички помним историята. Кой е бил най-против съединението на България? И кои сега имат интерес България да е безпомощна като реакция на всякаква криза“, обърна се към залата Борисов.

„Минах покрай стадионите, по 3-4 работника работят. Калко се направи за този град. Още изгорелия театър да хванем, базиликата, всяка една плочка знам защо и как сме го правили с кметовете. Днес вместо да се радваме, да си честитим празника, да кажем какво значи съединение. Цяла Европа говори за нашия девиз, ама съединението, Радев, не е само да си гледаш твоите хора, а останалите да са лоши. За мое най-голямо съжаление, няма да оставям ненаказана лъжа, то този ден днес е като прошка, вместо днес да кажем било каквото било, идват нови избори, той отива и показва отново как вижда той съдебната система. Телефона на неговите съветници проверяхава съдебните решения. Откъде знаеш ти кой ще е главния прокурор? Кой ще е той? Може твоите думи да попитат, за торбичката на Пламен Узунов Пловдивски, защо моите думи? Или за всички далавери на твоя кръг.

Толкова неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев, че ще отиде разговорът в друга посока“, заяви още Борисов.

„Защо единственият закон се оказа този за HCO, за да се оголи главният прокурор и да риск за него“, попита още Борисов.