Само в 7DniSofia.bg

Тошко Йорданов: Татяна Дончева убеждаваше наши депутати срещу 500 хил. да напуснат парламентарната ни група

Тошко Йорданов

Татяна Дончева е много нечистоплътна – тя идваше при депутати от „Има такъв народ“ да ги убеждава да напуснат нашата парламентарна група срещу министерски постове. Драскала е на едни листчета, че ще даде по 500 хил. лв., за да се направи това. Имаме човек който може да го потвърди пред детектор на лъжата. Има камери в неговия офис. Тя знае къде е ходила и там има камери. Това скандално разкритие направи в предаването „Политически Некоректно“ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева лъже“, заяви още той във връзка с думите на Татяна Дончева от ИБНИ, че Доган и Орлин Алексиев стоят зад партията на Слави Трифонов. „Преди изборите на 4 април ни обвиняваха че сме на ГЕРБ. Новата мантра е ДПС. Дончева по принцип е лъжец. Често и нагло го прави. Както излъга и че Маджо ни е редил варненската листа. Кожухаров ясно каза че не познава този човек. Все едно аз да кажа, че Йордан Цонев плаща на Петър Волгин да си води предаването. Следващия парламент ще забравят че сме на ДПС защото точно Дончева и Манолова искаха да говорят с ДПС“, коментира още той.

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана атака срещу Петър Илиев, кандидат на ИТН за вицепремиер в предложения от партията втори вариант за правителство. По думите му целта на обвиненията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава:

„Ние си защитаваме хората, особено когато са
подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда. … Има съзнателен план срещу него. … Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това. Човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от „Демократична България“, което са юристи, само че той не е от тази клика“.

Йорданов изказа свое съмнение, че атаката е координирана, сигналите са основно на базата на публикации в „Дневник“: „Дневник“ е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с „Демократична България“, заяви той.

„Абсолютна политическа демонстрация за сплашване“, така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на „Има такъв народ“ и заместник-председател на партията, определи сигнала със заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.