СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Ресторантьорите остро: Планът на Кацаров е безумен – сатанизира младите хора

стойчо кацаров

Като безумен определиха от бизнеса със заведения приетият по настояването на Стойчо Кацаров план за рестрикции и налагането на мерки според броя на заболели на база на двуседмичните резултати. Днес бизнеса в София в 16 часа ще блокира Орлов мост.

“Цяла България е в Гърция и там не смята никой да затваря“, каза в пряка връзка със студиото на Нова телевизия Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията.

Нямаме нито едно огнище в работещо заведение в България, отсече зумпалов.

Блокади днес ще освен в София, ще има още и Пловдив, Варна и Бургас. „В София ще блокираме за 2 часа. Това е превантивно, за да покажем, че ние сме будни. Повече дискриминация и лъжи няма да приемем. Сатанизирането на младите хора е най лошото, което може да ни се случи“, завърши Зумпалов.

„Никой не е мислил да налага мерки. За разлика от последната година имаме ясен план и може да се види кога да се наложат мерки. Той е изчислявал 7 Дневна заболеваемост, а в плана е записано, че мерките се взимат на база 14-дневната заболеваемост“, обясни пък от своя страна д-р Стойчо Кацаров.

„В следващите дни все повече области ще влизат в оранжевата зона и накрая цялата страна ще влезе в тази зона“, предупреди Кацаров.

Той се оплака, че несправедливо е обвинен, че бил налагал страх и дискриминирал. Това не било коректно, ожали се здравният министър на Румен Радев. Когато се налагали мерките, те се отнасяли за всички събития на закрито, а не само на заведения и ресторанти.