Само в 7DniSofia.bg

Последна информация за убийството на германския турист в Златните

Линейка Полиция

Запис от охранителна камера е документирала зверския побой над германския турист.

Около 6:30 днес сутринта на паркинг за инвалиди пред „Дана палас“ бе открито тялото на обезобразен мъж. Сигнал е подаден от румънски младеж.

Самоличността на жертвата е ясна. Прокуратурата потвърди информацията, че става дума за германски гражданин на 31 години. Той е дошъл в България с група, която е била отседнала в хотел в близост до баталната сцена, но не е „Дана палас“. Става въпрос за „Джоя Парк Хотел“.

От прокуратурата във Варна са пестеливи откъм информация. Към момента е ясно, че няколко лица са разпитвани и се проверяват действията им през изминалите часове.

„Разследва се и версията убийство, но към момента няма повдигнати обвинения“, лаконичен бе окръжният прокурор на морската столица Красимир Конов.

Още от сутринта са били задържани лица, гости на хотел „Джоя“ и с тях са проведени разпити. Също така – че извършителят по всяка вероятност е установен, тъй като са налице записи, на чиито кадри се вижда побоя.

Един човек е нанасял удари. С жертвата са влезли във физическа саморазправа а ъгъла между улицата и паркинга. Извършителят е блъснал 31-годишната жертва, след което е скочил върху главата му. После го е хванал за крака и го е завлякъл като диво животно зад линейката, където на практика е бил умъртвен. Обсегът на камерата свършва точно там и не е ясно дали добре са документирани и възприети действията на извършителя. Едно обаче е ясно – побоят е продължил около 5 – 6 минути.

По време на следствения оглед ясно се видяха маркерите на кървавите следи – пътя, по който е влачена жертвата.
За жестокостта на деянието свидетелства и огромната локва кръв, която дори часове след това не бе попила, както и множеството пръски кръв по линейката.

Причините за смъртта са фрактура на главата и множество рани.

БЛИЦ