Обрат! Има ново решение за жестокото убийство на млада жена в пловдивско село!

cfae8dc2579cc7905b34830e58363c4f

Апелативен съд – Пловдив отмени паричната гаранция в размер на 80 000 лева за Любомир Петров, който е обвинен в убийството на жената, с която е живеел на семейни начала, станало в село Бегово, като му определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, пише Lupa.bg.

Делото в Апелативен съд е образувано по протест на Окръжна прокуратура срещу определение на Окръжен съд, с което на Любомир Петров е променена мярката за неотклонение.

Апелативните магистрати прецениха, че с оглед на повдигнатото на Любомир Петров обвинение за умишлено убийство, извършено на 11.09.2020 г. при условията на домашно насилие, обоснованото предположение за авторство на престъплението не е разколебано. Според съда все още съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“.

Съдът отбеляза, че няма пречка впоследствие в зависимост от събраните по делото доказателства да се постави отново въпросът за мярката за неотклонение.

За умишлено убийство Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Определението на Апелативния съд е окончателно.