Радев върна България в комунизма – след имотния крал Рашков, и главсекът на МВР е агент на ДС

бойко рашков

Преходът в България сякаш никога не се е състоял. По високите етажи на властта отново са отгледаните от комунистическата партия кадри и агентите на мракобесната държавна сигурност.

Това дължим само за три месеца еднолично управление на Румен Радев. След като бившият военен, козирувал цял живот под фуражката си, напълни „Дондуков“ 2 с агенти на ДС, че даже и децата им, сега логично същото се случва и в изпълнителната власт, която е изцяло под неговия юмрук.

Скандалният следовател от комунизма Бойко Рашков, закърмен с идеологията и методите на ДС и говорещ по класификацията й за „бивши хора“, представи избора си за нов главен секретар на МВР и най-безцеремонно отговори утвърдително на въпросите на ПИК дали е бил част от комунистическите служби.

Без никакво колебание, нито пък неудобство от МВР на Рашков признаха, че Петър Тодоров е бил назначен в ДС, както и е че обучаван за политически кадър в милицията преди 1989 г. Нещо повече- явно това не притеснява абсолютно никого в цялата държава. Включително стъпканите под ботуша на Радев медии, треперещи пред „бясното куче“ Бойко Рашков.

За тях не е никакъв проблем, че през 2021 г. в европейска България е пълно с агенти на ДС по високите етажи на МВР!

Припомняме, че и в широко рекламирания Стратегически съвет на президента Румен Радев присъстват ДС-кадри. Както ПИК разкри още преди години, почти целият състав на структурата е от бивши ченгета, свързани със силови структури.

Първият от представителите на агентурния апарат при Радев бе дипломатът Петър Воденски (1951), привлечен от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА през 1984 г. като сътрудник под псевдонима „ВЕЛИНОВ“, а през 1990 г. е назначен за щатен служител на РУ-ГЩ.

Другият сътрудник на тоталитарните комунистически служби в Стратегическия съвет на президента Радев е Александър Маринов. Неговата принадлежност към Държавна сигурност е разкрита от Комисията по досиетата при проверката на народните представители през 2007 г. Той е вербуван от Софийско градско управление на MBP ДС през 1983 г. като съдържател на явочна квартира под псевдонима „Майстора”.

Скандалните връзки около Маринов обаче не свършват дотук-той е последният, видял Васил Илиев жив. Маринов е довереник на групировката ВИС от началото на прехода и е смятан за един от нейните идеолози. По същото време изплува и близкото му приятелство с боса на „Мултигруп“ Илия Павлов, чиито интереси защитава като епутат. Снимки от онова вр ме също показват близките им отношения, които дори не са крити.

С Държавна сигурност е свързан и бившият председателят на съвета на Радев и негов ексговорител му Иво Христов. Неговият баща е шеф на резидентурата на Държавна сигурност срещу HATO и Европейският съюз в Брюксел. Работил тясно с ГРУ и КГБ. Същият бе случаят и с Елена Йончева, както и със сина на ДС агента Васил Василев – Слави Василев.

Близо 30 години след началото на прехода милиардите от червените куфарчета, благодарение на Румен Радев, отново имат ключова роля в българската политика. Създадоха си президент, който сега им се отблагодарява, като връща на власт онази ДС агентура, която създаде мутренските групировки ВИС, СИС и „Мултигруп“.

Мистерията около финансирането на кампанията на Румен Радев преди 5 години с уж спонсорства от хиляди социално слаби пенсионери, които не знаеха, че са дарявали пари за него, също е разкрита. Но това не пречи на креатурата на ДС, произведена точно с онези червени куферчета, докарали до фалит България, да посяга към втори мандат.

Докъде ще се стигне, вече явно е риторичен въпрос, защото е повече от видно, че се върви по сценария, разкрит от ПИК още преди години – все същите стари комунисти теглят държавата към президентска република и еднолична власт на кремълската пионка Румен Радев.

Хората му дори вече не го и крият – овъртолените в афери министри час по час обясняват колко добре би било България да мине към авторитарен президентски режим. Самият президент прави всичко възможно да разруши напълно партийната система в България вече година с юмрука си, с който нападна първо ГЕРБ, а после обяви война и на целия парламент. А сега прави същото и срещу ИТН, само защото имат шанс да управляват.

Целта е да се докара политическата ситуация до такъв хаос, че именно неговата диктатура да бъде единственият възможен хоризонт. И точно това ще се случи в сряда, ако не бъде гласуван кабинет на ИТН и се върви към поредни предсрочни избори.

Активното мероприятие на натъпканото с ДС агенти президентство срещу демокрацията в България ще пожъне пълен успех с тоталния разпад на демократичната политическа система за сметка на още дълги месеци еднолична власт на Радев.