Недялко Недялков: Писмото на личния куриер на Божков до Слави – намирисва на поръчка

e3da9ede56b1e0ce9cd47e6420a2d93e

Тъпи лъжи, безсрамни стандарти, страх, сватбарщина и още куп обиди от Сашо Диков към Слави Трифонов.

Защо, ще си кажете. Нали довчера бяха в един отбор?

Нали, според признанията на самия Диков, в края на май даже са обсъждали поведението на ИТН в кабинета на Слави в „Левски – Г“.

Кой друг журналист е имал честта да си говори очи в очи със Слави в последните години, че и да размишляват заедно? Съвети да му дава, да му се кара, едва ли не? Не знам такъв. Трябва да са си били извънредно близки.

И изведнъж-салтомортале.

Ясно защо. Никога не бива да забравяме, че Сашо Диков е личният куриер на Васил Божков.

На вас някой да ви е поверявал акциите от „Левски“ просто ей така, да си ги разнасяте в чантата из София?

Аз лично не проумявам какъв е този Сашо Диков, какво работи. Имиджмейкър, медиатор, душеприказчик, интригант, нещо не толкова идеално? При всички случаи отдавна не е журналист.

Доказва го и с „писмото“ си до Слави Трифонов, което намирисва на поръчка. От същия онзи, който му връчи акциите на „Левски“. И който сега на всяка цена иска да запази на власт служебното правителство и персоналния си министър на MBP Бойко Рашков. Дежурен събеседник в студиото на „Евроком“.

„Писмото“ на Диков е част от истеричната пропаганда на кръговете около Божков, Прокопиев и Румен Радев срещу „Има такъв народ“, сгорещила се до червено в последните дни.

Опорките са едни и същи: имало „тъпа, ченгеджийска атака“ срещу министрите-светци Кирил Петков и Асен Василев; загърбена била темата „Гешев“; Слави се криел, проявявал неуважение; издигал анонимници в проекто кабинета си… Ех, сега се сетихте, че Слави се крие и проявява неуважение.

Вече направо не мога да се вредя от вас – всички сте гракнали колко е лош, какво зло се задава за България в негово лице…

Кога стана толкова „лош“? Когато отказа да влезе в схемите ви и да номинира за премиер Кирил Петков, Асен Василев за финансов министър, да остави безценния Бойко Рашков в МВР. Когато спря да козирува на президента. Когато отказа постове на „Демократична България“. Това е истината.

И се започна: „Слави не пее добре. Май и на виола свири посредствено. Има нафукано поведение. Лъже хората. Не ми вдига телефона“

Едва ли точно Сашо Диков, бащата на „Отровното трио“, е моралната инстанция, която може да му търси сметка.

Диков, наобиколил в последното десетилетие Алексей Петров, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Цветан Василев, Васил Божков, Румен Радев, пет шест кабеларки плюс Нова телевизия. Плюс „Шоуто на Слави“.

Много е трудно да се ориентираш в ценностната система на подобен тип телевизионни опортюнисти, пък и няма смисъл.

И все пак е твърде нахално да размахват пръст на политически лидер, спечелил изборите в държавата; Императивно да го поучават как да прави политика, с кого да се коалира. Да пускат плоски намеци за здравословното му състояние, да издават лични разговори, при положение че този човек им се е доверил и ги е допуснал близо до себе си… (Отделна тема е с какъв акъл допускаш Сашо Диков до себе си и му се доверяваш…

Те сега журналисти ли са или се изживяват като „спин-доктори“? И като съвест народна? За медиите и публиката ли работят или за някоя партийна и бизнес централа, гримирани като репортери?

Нечистоплътно е, отвсякъде.

ПИК