Само в 7DniSofia.bg

Борисов разкри схемите на Нинова, Мая и Христо Иванов: Всички подкрепяха Слави, а какво стана сега?

бойко борисов

ГЕРБ дава извънреден брифинг след окончателните резултати от предсрочните избори – на 11 юли. Партията на Бойко Борисов остана втора на половин процент след „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

„Който има време да слуша, който няма – да не слуша. 10 април 2021 г. Корнелия Нинова по БНТ: Ако Слави Трифонов предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще му я дадем. На 13 юли, г-жа Нинова, отказва подкрепа. Това са последователни позиции“, започна Бойко Борисов.

„13 юли, Мая Манолова: Предлагаме служебният кабинет да стане редовен“, прочете още Борисов.

От партията с 5%, на 13 юли, Николай Хаджигенов по БНР заявява, че отказват да станат част от Фейсбук република. Последователна позиция също, продължи Борисов.

И припомни отново, че през април, Христо Иванов, е заявил пред БНР, че очаква кабинет на промяната, излъчен от партията на Слави Трифонов. „На 11 юли, същият този господин казва: Искам да поздравя избирателите и колегите от ИТМ за подобрения резултат. А подобреният резултат е, че от 2,5 млн., избирателите са станали 650 000, ако някъде има спад с милиони, то той е при Слави. В гърдите се тупаше всеки ден как 2,5 млн. българи са го подобрили. Нещо повече – бил му повишен резултата. На 13 юли пред Би Ти Ви, Иванов казва: Предложението е шокиращо“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Ето какво е казал Бойко Борисов на 30 юни в село Вълнари: Когато българите осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, ще бъде късно. Това е казал Бойко Борисов. В Дулово казва същото. В смесените райони, ако видите, как са преливани гласове към Слави Трифонов, ще се върнете на моето изказване кой стои зад Слави Трифонов. Борисов казва на 12 юли: Не очаквам ИТН въобще да успее да прокара правителството. Планът е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта колкото може повече. На 13 юли уважаемият Тошко Йорданов, в „Капитал“, Мисия 121. Неслучайно Христо е в средата, а Мая вляво“, показа Борисов.

„Само ние се бихме с „Има такъв народ“. А помните ли Христо Иванов? Целта си му е главен прокурор. За него няма значение детски градини, нищо, интересува го кой ще сложи за главен прокурор. ГЕРБ е партия от ЕНП, подкрепена от канцлери, премиери, защо не иска да разговаря с Дани Митов, а иска с Тошко със скафандъра. Защо, бе? Нали не искахте с мен? Ето го Дани Митов. Тошко Йорданов през нощта отговаря на Христо Иванов: “Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, ако мисли за последствията“. На местото на тези предлагам да сложим тези. Това са спасителите“.

„Нямаше да правя тези неща, ако от вчера не се чу от същите тези хора, че партията ми участва в преговори. Хора, вие искахте да ме изчегъртате. Аз не ви искам, вие сте токсични. При целия рекет, тормоз, арестувани, задържани, мачкани, и днес, и вчера, ходят да питат за кой са гласували. Планът е продължи минековщината и бойкорашковщината, за да може едноличната диктатура на Радев за действа. И за да ни оцапат, казват, че те можели с ГЕРБ и ДПС. Ние можем и с БСП. Откъде-накъде вие ще продължавате да си прокарвате тъпите тези. Имаш ли морал, бе, Христо? Аз си карам партийната кола, ти продължаваш от джипката. Слави с три джипа, Радев с ултра скъп „Мерцедес“. Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков. Подкрепяме правителство, имаме Слави. Вие надробихте тази попара, ще я сърбате! Стотици милиони похарчихте, ако вие, водени от Румен Радев, ни вкарате в трети избори, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план. Две! Некадърници такива, от Хардард ли сте, единият си назначил 12 съветници, твърдят, че са 15 и си прави кабинета по фън-шуй. Идва четвърта вълна, нямаме реакция. Моля, ваксинирайте се, докато има ваксини и не са ги хвърлили.

Направете си правителство, понесете си отговорността, че два месеца не спряхте да говорите срещу Бойко и ГЕРБ, една дума не казахте за Слави, как се преливат гласове, как вашите пипаха машините, да е с нула и нещо, но да са над ГЕРБ. Управлението на държавата не е шоу. При мен всичко беше във възход, безработицата беше на ниски нива. Умолявам те, Слави – направи 40 министри! Тури един на полицаите, на пожарникарите, на шумкарите, имаш на ромите, сложи още, докарай ги до 40, не до 41. Умолявам те, братко – дай им постове на тези, за да мирне държавата. Ще съсипят държавата септември октомври. На третия избор какво ще се промени? Кой инвеститор ще дойде в държава, в която една година правят изборите? С 5% и да говориш от името на народа и какво искал, дълбока реформа ли, какво“.