Доказано: Дипломата на Кирил Петков от „Харвард“ – менте и половина? Ето разликите (СНИМКИ)

b31a1e2c5dec6327cba607ed242f119b

Министърът на икономиката в кабинета на метежника Румен Радев-Кирил Петков, във вторник гузно показа уж оригиналната си диплома от „Харвард“.

Демонстрацията на ухиления Петков дойде след разкрития на известен икономист, че никога не е учил там, а отгоре на всичко и се представя с чужда самоличност, за което ПИК информира.

Петков донесе в министерството картонче с името си и логото на прочутия университет, като обясни, че бил карал там магистратура.

Всъщност така и до днес не е ясно какво е завършил изобщо Кирил Петков – не се знае нито специалността му, в биографията му няма и предишни учебни заведения, например къде е учил преди това, защото няма как платен курс за няколко месеца да замени години висше образование.

Оказва се обаче, такива дипломи се продават свободно в интернет. ПИК вече разкри, че подобни дипломи-менте от Харвард струват по 650 долара.

Ясно се вижда, че дипломата на Петков е абсолютно еднаква като текст и визия с дипломата, дадена като мостра от сайта за продажба на фалшиви дипломи. И на двете места е допусната една грешка – degree of master in, в истинските дипломи е „degree of master OF“.

Дипломата, която той развя гордо пред медиите.

Текстът на дипломата на Кирил Петков.

Фалшивата диплома, която всеки може да си закупи свободно

А ето и една оригинална диплома, която изглежда коренно различно…