Румен Овчаров: Слави не знае в коя пиеса е, не му е готов сценарият

румен овчаров

Бившият енергиен министър Румен Овчаров изстреля остри критики срещу Слави Трифонов, като не само се усъмни в компетентността и отговорността му, но отсече, че голословното високомерие на ИТН в предния парламент е нанесло непоправими щети на България.

„Какво ново в Слави Трифонов? 30 години го гледаме. Тези, които той ще изтика напред, какво общо имат с политиката, каква политическа отговорност ще носят?“, зададе риторичен въпрос пред Студио „Банкер” Дългия инкасатор.

„За какво той понесе политическа отговорност – че обеща да работи за ГЕРБ и изчегъртването и при първа възможност за това, си подви опашката. Или за това, че искаше да повиши пенсиите на първо четене, на второ се извъртя обратно.”, аргументира се Овчаров.

Слави не знае в коя пиеса е, в кое действие на пиесата е, затова се прави на умен, иронизира ветеранът от „Позитано“.

„Разбирам да разширим отбор от сценаристи, които да ти измислят хубави фрази, хващащи вниманието. Да си правят шегички с хората, при това доста просташки, безнаказано и безответно и ти да да натискаш бутонче „applause” и платената публика да ръкопляска. Но в живота на става така, увери Овчаров.

Овчаров обясни, че негови приятели го питат каква е позицията на Слави Трифонов по „Белене”, Македония, за Турция, защото той не казва нищо. Още не са му написали сценария, заключи Овчаров.