Само в 7DniSofia.bg

Дъно! Радан Кънев гласува срещу приемането ни в Шенген! (ФАКСИМИЛЕ)

радан кънев

България да влезе в Шенген окончателно! Това реши късно снощи Европейският парламент. С 505 гласа „за“, 134 – „против“ и 54 – „въздържали се“. ЕП гласува резолюция за фукционирането на Шенгенското пространство, в която също така призовава България и Румъния да бъдат напълно интегрирани в Шенген. Европейският парламент иска възстановяване на Шенгенското пространство, което беше нарушено с въвеждането на граничен контрол заради кризата със COVID-19. В доклада се настоява и за пълното интегриране на България и Румъния в зоната за свободно движение, като се отбелязва, че и двете страни са изпълнили изискванията за присъединяване към Шенген.

Проверка на ПИК показва как са гласували за резолюцията българските евродепутати. Всички, изпратени от българския народ избраници в Брюксел, са подкрепили приемането ни в Шенген и са останали верни на националната кауза. Освен един – Радан Кънев. Единствено Кънев от коалицията на Христо Ивано и Атанас Атанасов „Демократична България“ си е позволил за пореден път предателство спрямо отечеството. Припомняме, че същият беше част от родоостъпниците, които подкрепиха скандална резолюция за правата на гейове, мигранти и признаване на македонско малцинство в тандем с Елена Йончева от БСП. Сега дори тя е гласувала „за“ приемането ни в Шенген.

Радан Кънев е единственият българин сред гласувалите „против“. Ето и частите от текста на работното предложение за резолюцията, които касаят България и пълното приемане й в Шенген, прието от комисията на ЕП, което е Предложено за гласуване от всички евродепутати вчера и не е подкрепено само от Кънев като български евродепутат.

ПИК