Само в 7DniSofia.bg

„Взимайте тези пари”: Неправоспособен шофьор опита да подкупи полицаи

Пътна Полиция Пилицай Регулировчик (2)

Мъж без книжка, спрян, докато шофира, се опита да подкупи полицаи в София. При проверката, той заявил, че документите му са вкъщи, предаде Нова. Полицейските служители му обяснили, че ще бъде отведен в Районното за изясняване на неговата самоличност. Тогава мъжът казал, че е излъгал за имената си, съобщил истинските си и представил личната си карта.

Полицаите установили, че на мъжа никога не е издавано свидетелство за управление на МПС. Органите на реда обяснили, че ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Те взели личната карта на обвиняемия и влезли в служебния автомобил.

Докато полицаите извършвали справки неправоспособния шофьор се приближил до предната лява врата на водача и през отворения прозорец хвърлил банкнота от 100 лева с думите: „Взимайте тези пари, за да не ми пишете акт и да се почерпите, все едно никога не сме се виждали“.

Полицейските служители задържали мъжа. Те оставили банкнотата на мястото, където паднала до идването на дежурната група. Установено е, че лекият автомобил е собственост на жена, с която обвиняемият съжителства на семейни начала. Той е с основно образование и неосъждан.

На 30.06.2021 г. Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за даване на подкуп на длъжностни лица, които заемат отговорно служебно задължение – полицейски органи.