Само в 7DniSofia.bg

Проф. Христова разкри заговора на хунтата на Радев за въвеждането на еднолична диктатура

Проф.-Антоанета-Христова

Политическия психолог проф. Антоанета Христова разкрива заговора на хунтата на Румен Радев за извършването на пълзящ преврат и налагането на еднолична диктатура. Как ще се отразят решенията на комисията „Магнитски“ в САЩ върху развоя на политическия живот у нас?

„Те са извън техните представи за легалност. Какво обаче се случи вчера. Първо те дадоха две
послания, които ще имат силен политически ефект по време на изборите. Въпросът е да се разчетат правилно. Първо, това е съдебната власт, която допусна регистрацията на Васил Божков и Допускането на такива лица да влизат в политическо състезание“, обяви Христова по повод на вчерашните санкции от САЩ по адрес на Васил Божков, Делян Пеевски и още четирима българи.

„Пак е послание към съдебната власт. Казват ни, че съдът не си върши работата“, продължи тя.

„Второто послание е защо не са започнали проверки за тези връзки. В тази връзка идва Делян Пеевски. Първото е към съда, свързано с Божков, а второто е към прокуратурата, свързано с Пеевскки“, каза тя.

На практика тя потвърждава, че има проверки. Това казва, че щом ние имаме, значи и вие имате данни“, продължи Христова по адрес на Пеевски.

,,Първото послание, е че Васил Божков не трябва да участва на изборите. Точка. Това е темата“, отсече тя.

Той ще има известни затруднения да прави пълно финансиране на партията си, което правеше на 4 април, отчете проф. Христова.

„Публиката, която гласува за него едва ли ще си направи изводите. Никой не осъзнава, че Божков не може да бъде депутат“, каза тя.

Тя изтъкна, че Божков вероятно няма да може да използва част от авоарите си.

„Ефектът на ограничаване на финансите удря и Мая Манолова. Някои партии на протеста няма да са доволни от тази бъдеще финансова рамка“, каза тя.

„Вторият случай – Делян Пеевски. Чували сме, че в Турция са гласували за Слави. Аз предполагам, че ДПС са очаквали нещо да се случи и няма да говорят много. ДПС отново ще имат необходимия 1 процент от Турция. Останалото могат да го преотстъпят на Слави Трифонов. Защо го правят? Какъв е смисълът“, продължи с анализа си тя.

,,Всяка партия, която не се възползвала да изпълни целта си като Слави Трифонов, такава партия всъщност е корпорация“, каза тя по адрес на партията на Трифонов.

„Евентуално, защото те имат по-голям процент и така ДПС ще може да договори министри и да участва във властта“, обяви тя за връзката между партията на Трифонов и ДПС, като уточни, че това са спекулации.

,,Факт е, че във вървим към машини, които са манипулирани. При бюлетините има контрол от партиите. Елементарно е“, коментира тя машинното гласуване.

Проф. Христова каза, че е потресена от обсадата на кабинета на главния прокурор от метежниците вчера.

Тя характеризира случващото се с думата „отвращение“.
Тези хора са перде, щом отиват на четвъртия етаж“, отсече проф. Христова.

В България живеем в някакъв собствен сос. Божков тръгна да се превръща в модел. Хора, които са недоволни от моите коментари, ми пишат на месинджър. Там има и хора, на които не им се плаща, има и искрено подкрепящи го. Дали те ще чуят американците, че дори когато има съмнение, не бива да бъдеш допускан до избори“, подчерта тя.

Тя засегна въпроса за Бойко Рашков и Велислав Минеков, които се открояват като министрите на Божков в служебния кабинет на Румен Радев.

„В момента сме на етап да се увеличават въпросите към Румен Радев. Но дали това е достатъчно. В момента звучи сякаш той е човекът, който ще има втори мандат. На терена имаме още двама души Станислав Недков-Стъки и Кубрат Пулев“, коментира тя образа на президента в момента.

„Голяма грешка е на Радев да каже, че Божков му звучи по-добре от обвиняващите го“, категорична е проф. Христова.

„Хората, които са срещу ГЕРБ, говорят истерично. Имаме доста грешки от страна на ГЕРБ. Те вече го задминаха в това отношение. И срещу тях да тича, не могат да го застигнат. И то става въпрос за теми за морала. Това ще се отрази на изборите“, обяви тя.

„В момента ставаме свидетели на отвращаващи и кресливи събития. Слави Трифонов може с мълчанието си да прибере отново объркания вот“, каза тя, изтъквайки, че Трифонов все пак има поведение.

„ГЕРБ играе твърде мирно. С днешната пресконференция показаха как трябва да се прави. Вижда се смяната на поколенията подмладяването в партията. В момента трябва да излязат от позицията на бития боксьор“, коментира политическият психолог поведението на ГЕРБ.

Накрая Ива Николова каза, че Васил Божков по късно днес ще има онлайн пресконференциЯ, В която журналисти ще могат да задават въпроси.

ПИК