И Ципов се възмути от думите на Бойко Рашков: Не искам да коментирам никого, който говори за бивши хора

Cipov_fd8794

Не мога да прогнозирам действията на Бойко Рашков. Вчера в своя изява служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи изрази своя позиция, че по-скоро не би внесъл такъв сигнал.

Не желая да коментирам г-н Рашков, който използва квалификации в началото на мандата си и по отношение на вас (водещите на сутрешния блок на bTV), и по отношение на опоненти. Той нарече някои хора „бивши хора“.
Това заяви пред bTV Красимир Ципов от ГЕРБ, който е и член на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Коментарът му е по повод предупреждението на Бойко Рашков, че е получил сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов, който може и да бъде предаден в прокуратурата.

Красимир Ципов припомни, че сегашният силов министър е бил следовател по т.нар. дело за „танковата касета“. Той се позова на пост от преди дни на режисьора Евгени Михайлов, който разказва как е бил разпитван Бойко Рашков за събитията през декември 1989 г.

Ципов не скри, че е учуден и от изявления на министъра по повод това, че 89 машини са останали в дирекции на МВР и можели да се използват за манипулация на вота.

„Бойко Рашков трябва да отговори какво има предвид, казвайки, че 89 машини са останали неясно защо в няколко дирекции на МВР!“, настоя той.

И подчерта, че въпросните устройства за гласуване вече са в склад на Министерския съвет и ще им се извърши одит.

Според Красимир Ципов ЦИК забавя цялостната си работа по организацията на вота на 11 юли, особено с машинното гласуване. Ципов допуска, че ще се наложи да се закупят още машини.