„Галъп“ на Кънчовците е партийна агенция на Слави Трифонов. Щерката на Райчев е кандидат-депутат от ИТН

Screenshot_20210520-112541

Българският „Галъп“ (който няма общо със  световния Галъп“, а пиратира марката) днес излезе с поредно фантасмагорично изследване, според което разликата между ГЕРБ и Слави Трифонов е 2%. Не било ясно кой ще е първи през юли.

Дотук добре, само дето „Галъп“ е в тежък конфликт на интереси. Дъщерята на собственика Андрей Райчев-Ружа Райчева, е в кандидат-депутатските листи на „Има такъв народ“. Същата е и в борда на директорите на агенция „Галъп“.

Какво излиза – госпожица Ружа мери в полза на себе си! Чиста работа.

Обидното е, че все още има хора, които се връзват на тази доказана във времето шарлатания. А национални медии представят подобни „анкети“ като чиста монета.

„Галъп“ е партийната агенция на Слави Трифонов, която користно мери в негова полза и заблуждава обществото. Шефката на агенцията е активистка на „Има такъв народ“. С тази уговорка трябва да започват интервюта и телевизионните участия на Кънчовците.

Впрочем след края на всяка поредна изборна кампания манипулациите им лъсват, експерти и медийни деятели уж ги заклеймяват, но година-две по-късно всичко се забравя, а Андрей Райчев и позицията на велики оракули гадаят бъдещето на Кънчо Стойчев пак цъфват в телевизора и от България.

Да припомним за всички с къса памет.

1. Малко преди парламентарния вот през май 2013 Кънчовците обявяват, че ГЕРБ и БСП са на кантар, а Станишев има по-висок рейтинг от Борисов. Накрая ГЕРБ печели с 4%.

2. Малко преди парламентарните избори 2017 Кънчовците прогнозират, че БСП води с 2% на ГЕРБ. ГЕРБ обаче печелят с около 6%.

3. БСП твърдо изпреварва ГЕРБ на евровота 2019 заради Апартаментгейт, тръбят Кънчовци дни преди гласуването.

В крайна сметка ГЕРБ взима изборите със 7% аванс пред червените.

4. Манолова отнася Фандъкова с 10% в София, е прогнозата на Кънчовци за местните избори. После, след първия тур, продължават да упорстват: Манолова печели балотажа с 48 на 40. Случва се обратното.

5. Два дни преди изборите на 4 април тази година „Галъп“ дават 20,8% за БСП.

Е, знаете какво стана.

Сами избирайте дали да вярвате на тази системна лъжа.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории