Новите областни управители на Радев – ченгета, военни и хора на Манолова и Божков

румен радев 2

Страховит се оказа списъкът на новите областни управители, които в цялата страна бяха подменени от служебния кабинет на Румен Радев.

Изборът на президента пада върху същинска хунта от ченгета и военни, като е дал места и на кадри на Мая Манолова и Корнелия Нинова, както и свързани Васил Божков.

13 от новите 24 областни са бивши кадри на МВР и службите и военни, показа проверка на ПИК. В списъка е и депутата на Мая Манолова от последния парламент Минко Ангелов, който бе и в комисията й по ревизия. Дясната ръка на Мая ще ръководи област Хасково и там „ще гарантира честното провеждане“ на предстоящите избори.

Реверанс от кабинета на Радев има и индиректно към хазартния бос Васил Божков, чиято кандидат депутатка се оказа на висок пост в МВР при новото му правителство. Сега пък в Русе за областен управител се назначава кадър на тъста на Божков – Стефан Софиянски. Става дума за Борислав Българинов, който е бил народен представител в 40 ото Народно събрание и от 2009 г. досега е адвокат. Той също е свързан с МВР и е завършил е Висшия институт на МВР-София.

Няколко от новоназначените областни управители са бивши депутати или кандидати за различни позиции в централната или местната власт от листите на БСП. Такъв е случаят с новия областен на Кърджали – Даниел Делчев, който е бил общински съветник от БСП. По времето на Тройната оалиция се е занимавал с мониторинг на програми и проекти, финансирани от ЕС в Министерството на икономиката и енергетиката и в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

В Смолян също е назначен червен кадър – Стефан Сабрутев, който от 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян от столетницата.

Бивш депутат от БСП е и новият областен управител на Перник Симеон Василев. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. 2013 r.

Бивши кадри на МВР и БСП са и областните на Пазарджик, Търговище и Разград.

Станимир Парашкевов в Търговище е работил 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 г. – 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в града.

Иван Васев, който ще е областен на Пазарджик, е работил в системата на МВР. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР.

За областен управител на Област Видин е назначен Огнян Михайлов, който също е от Академията на МВР и е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин, като е свързан с БСП.

Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание от социалистите, а преди това е бил зам.-кмет на Община Самоков.

Списъкът от военни, кадри на МВР и партийно оцветени поставя под въпрос как ще бъдат организирани „честните избори“ от кабинета на Румен Радев.

 

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории