Христо Гаджев: Започва един тих преврат в държавата. Очаквам да бъдат сменени още директори

христо гаджев

Трябва да питаме тези, които правят рокадите във властта. Това заяви пред Нова телевизия Христо Гаджев от ГЕРБ и отправи няколко конкретни въпроса към министъра на финансите във връзка с изненадващата смяна на шефа на НАП и назначаването на Румен Спецов на този пост.

Той допълни, че в тази връзка има въпроса към министъра на финансите:

– Кой е предложил г-н Спецов, след като той от
2015г. живее в Дубай?

– Кога е свършило проучването му за достъп до класифицирана информация, което е задължително за този пост? Още повече, че лицето живее в трета страна.

– Защо е освободен от ТД на НАП в Добрич?

„Аз нямам нищо против него, даже адмирирам това, че е успял да съчетае спорта с професионализма, но никой от професионалната му среда не може да каже какви са професионалните му качества“, заяви Гаджев.

Той бе категоричен: „В момента започва един тих преврат в държавата. Това започна вчера с уволнението на главния секретар на МВР. Очаквам идната седмица рокади в сектор сигурност-сменен директор на ДАНС И НОВИ назначения в службите Военно разузнаване и Военна полиция“.

Гаджев допълни, че в момента се сменят хора, които са професионалисти и нямат общо с политическа партия ГЕРБ. „Ние не страдаме заради тяхната смяна. Но се появяват въпроси защо се правят тези рокади“, отбеляза той.

Според Гаджев с рокадите се наблюдава едно преподчиняване на службите за сигурност към президента, а не към Министерски съвет. „Върви си подмяна на повечето ръководни кадри и е въпросът какви хора се начначават на тези места. За мен по големият състав на новия кабинет е привлекателен, но е важно какво оттук нататък как ще бъде подменен съставът на държавната администрация“, отбеляза той и заяви, че при повечето „новоназначения“ всъщност се връщат на тези постове бивши служители при предишни управления.