Борисов: Измамници са – води ги злобата, некадърност и национални предателства. Защо още искат да работим, нали щяха да ни чегъртат

bbec98d854b53188fd951bc72f8ae84c

Министър-председателят Бойко Борисов събра част от министрите в дома си след заседанието на Министерски съвет, което се проведе по-рано днес.

„Вече мина един месец от изборите и решенията умишлено се протакат. Днес е велика сряда и неслучайно и парламентът не се събра да работи, защото голяма част от умните и красивите не ходят на работа. Аз предупредих“, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той припомни, че петък е обявен за почивен ден, за да може православните християни да отидат и да се помолят, който е решил да не спазва това и да се явява само в храма „Св. Александър Невски“ е негов проблем.

Борисов благодари на министрите за изключителната им отговорност и припомни, че плана за развитие е вкаран, не е чул нищо градивно и е възложил на Дончев да стартира консултациите за изпращането на проекта.

„След седмици и месеци горещи дискусии не знам какво още може да се каже. Вчера два часа в бюджетна комисия запознахме народните представители“, допълни още Дончев и заяви, че тази сутрин е имал разговори с ЕК, като са готови да стартират всички процедури от комисията, за да стартира и проверката.

„България излиза успешно и от третата вълна. Много европейски държави не успяват да постигнат ТОЗИ резултат въпреки по-строгите мерки“, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов. По думите му всичко за лечението на хората е осигурено, а ваксинационният план върви много добре и се ваксинират между 15 и 20 хиляди души дневно.

Ангелов каза, че на основание на удължаване на извънредната епидемична обстановка ще се издаде заповед за ясни критерии за влизане в страната.

„Чудя се дали да вляза в тона в днешния тъжен ден на предателство. Лъжи са, че не сме осигурили средства за излизане от кризата“, отсече Борисов

Финансовият министър Кирил Ананиев обясни, че се одобряват допълнителни средства в размер на 83 млн. лв., които ще са за допълнително възнаграждание на медицинския персонал, който работи на първа линия.

Президентът на България днес изрече поредната неистина. Обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета, с което се възпрепятстват плащанията за българските граждани. Всички разходи са включени в бюджета и са осигурени средства и за май, и за юни месец“, коментира Ананиев.

Борисов се възмути: „Не ги гледай, за да не се ядосваш. Нали трябваше да си ходим. Докога ще стоим? Нали щяха да ни чегъртат, защо още месец работим и не се оправят без нас?! Измамници! Да си правят правителство и да актуализират бюджета.

Кажи им тогава, че увеличаваме пенсиите с тог Искам да знаят хората, че на фона на цялата безотговорност, те дори не могат да си направят и да заседават в парламента. При 165 души нямат дори кворум. Кворумът е задължение на управляващите, на тези, които единодушно си гласуваха председатели на комисии“, отсече премиерът:

„Забранявам ти политически изказвания. Ти трябва да останеш като човека, който се справи най-добре в Европа с изхода от пандемията и като човекът, който осигури най-много ваксини“, обърна се министър-председателят към проф. Ангелов.

По нито една тема нямаме реален опонент Единствено се водят от злобата и от своята некадърност. Национални предателства. Колкото повече виждат, че са некомпетентни и че не могат да управляват, толкова по-апобни стават. Ние ги помолихме да не вкарват държавата в полтиическа криза. Досега можеха да свършат много. А те с какво се занимаваха-да ни проверяват и със секциите в чужбина. Ами проверявайте ни, но свършете и другите важни неща“, добави Борисов.

„Тъжен ден е днес и той съвпада с това национално предателство. За една шепа парички Юда предаде Господа, а тези предадоха мечтите и очакванията на много хора“, каза още премиерът.

Те ще касират и изборите след това. Радев потърква ръце, помпа ги, за да може служебното правителство да остане, докато той каже, Таня, Мая, всичките са от едно котило. Знам го това котило, защото съм се борил срещу тях“, разкри министър председателят.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се възмути, че в днешния ден тези хора са се опитали да отворят безконтролно секциите в чужбина, но не са събрали кворум дори да си приемат програмата. Погледнете с каква кола отиде днес при президента този, на който му връчиха един фес“, сподели Каракачанов по адрес на Тошко Йорданов. Аз се воза в най-старата кола в цялата държава – от 1995 г.

По думите му Йорданов е отишъл с кола Фолксваген, която струва 70-80 хиляди лева.

„Не ги гледай, за да не се ядосваш. Аз така правя обърна се Борисов към министъра на отбраната.

„Ние сме единствените, които не затворихме църквите и джамиите и ще се радваме на Великден“, завърши Борисов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории