Пиарът на ГЕРБ за отказа на Слави да състави правителство: „Има такъв народ“, но … няма да има такъв кабинет

ae7fea78b2f4e44394503f98d2bf753c

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов написа култов коментар по повод отказа на Слави Трифонов да приеме мандат и да представи министрите си, с което да се отчете поне пред собствените избиратели и да покаже как смята да управлява и оправдае гласуваното му доверие.

Не само, че няма да покаже имената, които евентуално биха управлявали страната, но отново през фейсбук. Трифонов нареда мандата да се върне моментално на Румен Радев, когато такъв им бъде връчен. Лидерът на ИТН, който от 4-ти април не се е появявал никъде, въпреки изтеклата му карантина излъчи само едно име за кандидат премиер, това на шахматистката Антоанета Стефанова. Тук е важно да се отбележи, че за да бъде връчен мандат, партията трябва да има поне кандидат за министър-председател, както е по закон и очевидно Стефанова е била най-добрият политически избор на Трифонов.

Ето какво написа Николов:

„Има такъв народ“, но … няма да има такъв кабинет Няма да има и такива министри! Няма да се носи и такава отговорност! Уважаеми зрители, спите ли? Или се събуждаме, или ще гледаме още много слаби ходове със „силни фигури“