Борисов изригна: Идват дните, когато ще обвиня Слави и Радев в задкулисие и държавен преврат!

бойко борисов

„Радев нито веднъж не се произнесе по „Навални“, президент на държава-член на НАТО не се е произнесъл и по шпионските скандали. Ние имаме общо изгонени 8 дипломати. Тази седмица ще има още развитие по шпионите, а той още не е заявил позиция – кандидатът за президент. Нас ни подкрепи целия западен свят и зад Океана.“ Така премиерът в оставка бойко Борисов коментира липсата на позиция по шпионските скандали на президента Румен Радев.

„Те нямат позиция, правителството да кажело. Ти заяви позиция – по принцип срещу шпионите, подкрепи чехите. Не се произнася…“, допълни Борисов.

„Казват да се погрижим за пенсионерите. Ние се грижим. Над 1 млрд. от бюджета за възрастните за една година и им даваме по 50 лв. цяла година, вдигнахме двойно пенсиите“, допълни той.

Борисов коментира и липсата на правителство. „ГЕРБ – хубав или лош, си извади министрите, но месец след изборите не знаем какво ще правят новите. Хвърлиха се веднага да правят комисии, да изслушват съдиите по делата. Аз им знам стила на тези хора, всичките са били при мен, защото са разочаровани, че не им дадох да правят това, което искат…“, коментира той.

И попита защо „толкова бързо искаха да върнем мандата, нали искаше вчера да даде мандата на втората партия, за да си обявят най-после министрите и премиера, а после не им го даде“.
„Един месец след изборите, ние не ги знаем кои са“, коментира Борисов.

От практиката знам, че когато една партия се заеме първо с избирателния кодекс, никога няма успех за тях. Новите изборни правила няма да позволят нормално провеждане на следващите избори, каза той.

„Депутатът Трифонов може би не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура, че праврят преврат. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата”, обърна се Борисов към членове на партията.

ГЕРБ явно ще имат достатъчно време до следващите избори, за да продължат да работят и да имат какво още да покажат на избирателите си, коментира Борисов процедурата по връчване на мандатите. Борисов каза, че е свободен още няколко дни. „Като гледам Радев как се мотае и не знам защо“, каза още Борисов.