Христо Иванов: Искаме да работим с БСП

hristo ivanov

Съпредседателят на криптокомунистическата формация ДБ Христо Иванов-Бойкикев на няколко пъти отказа да коментира в студиото на bTV думи на Корнелия Нинова с аргумент, че очакват формиране на „мнозинство на промяната“. „Искаме да работим заедно с БСП“ изплю камъчето Христо Иванов в предаването „Тази сутрин“ и ОТК333 да отговори подробно на няколко въпроса, засягащи решения на Корнелия Нинова от последните дни.

„Не сме получавали предложение за разговори с ГЕРБ. Щом ще си говорим през медиите, да кажа ясно, че сме създали ДБ за борба с модела „Борисов“. Няма да подкрепим управление с мандата на ГЕРБ. Даниел дори не си представи кабинета. Борисов се опитва да стане Доган, вади Даниел като сламен човек. Идеологическо сходство между нас ли е записът на Борисов, че е хубаво да си прост в политиката? Как смята Митов да се справи с чекмеджетата, със съмненията за корупция за Борисов и другите от ГЕРБ? Той е куклa на конци на Борисов“, продължи с втърсналите опорки Бойкикев.

„Въпросът е не кой и колко е бил на протестите. въпросът е кой работи за създаване на правителство на промяната – това е притеснително, което прави Нинова. Корнелия Нинова взривява тази възможност“, атакува Нинова Бойкикев, но веднага смекчи тона, с оглед на ясно заявеното желание от него да се работи с БСП и сегашния й председател. Той отказа да коментира мълчанието на Слави Трифонов. Да спрем взаимните атаки, защото това помага само на ГЕРБ“, призова Христо Иванов. „Предварителни условия няма да поставяме на ИТН – трябва да бъде излъчен кабинет на промяната. Мнозинства за избиране на какъвто и да е кабинет ще се намерят“, добави още той.

Той заяви, че искат създаване на парламентарна комисия за „Росенец“ „Днес ще търсим подписи за анкетна комисия за Росенец Там е най-ясната илюстрация на модела Борисов“, завъртя познатите опорки Христо Иванов. И добави, че твърденията за договорка между дебь и ДПС били „безумни“.

„Корнелия ако е имала информация за готвени назначения, да беше съгласувала намеренията си за мораториум. Това, което е предложила, е конституционно непригодно. Важно е да работим заедно при всички различия помежду ни, иначе нетният резултат е, че Корнелия позиционира ДПС отново като златен пръст и се питам защо тя прави това. С 27 депутати няма как да сме кандидати за трети мандат, има логика на решенията на държавния глава“, завърши съпредседателят на ДБ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории