Васко Кеца и Бойко Борисов потънаха в скръб след смъртта на тази жена

7 Dni Sofia18.04.2021
васил найденов 2

Естрадна звезда №1 у нас Васил Найденов е потанъл в траур, след като загуби първата си любов – виталната Людмила Котарова. С нея изпълнителят на „Телефонна любов” изживял първите си любовни трепети още като ученик. Людмила била родом от Ямбол, но дълги години работела към Българския културен институт в Братислава. Преди години била личен преводач на премиера Бойко Борисов по време на визитите му в Словакия.

Людмила заемала важно място в емоционалния свят на изпълнителя. Двамата с Кеца учели в столичната 22-ра мъжка гимназия. Бъдещата звезда на естрадата бил влюбен в небесносините й очи. Тя имала и ухажори, затова певецът често воювал с тях. Приятел и съученик на шлагерния изпълнител също въздишал по не. Двамата дори стигали до скандали за това кой от тях е по-достоен за красавицата.

Самият изпълнител е споделял, че с Людмила имали красива любов. Тъй като по онова време телефоните с шайба били единственото средство за комуникация, влюбените прекарвали часове наред със слушалката в ръка. „Бяхме една такава хубава телефонна любов, такива трепети, такова чудо. Доста дълго време ме държаха тези емоции, но тогава бях много срамежлив, не като сега“, признава Найденов.

Когато Кеца хлътнал до уши в своята съученичка, той вече бил звезда. Първата му публична изява обаче не била на голямата сцена, а в киното. Кеца бил едва 9-годишен, а киноцентърът се намирал близо до мястото, където е отраснал – ъгъла на „Раковски” и „Васил Левски”. Кинаджиите снимали култовата по времето на соца лента „Бъди щастлива, Ани”. Снимките започнали през далечната 1960 г., когато Васко бил третокласник. От екипа на продукцията пристигнали в училището на Кеца, за да търсят артистични деца. Русокосото хлапе с небесносини очи веднага грабнало вниманието им. Това бил и първият му хонорар в живота. Малкият Васко дал парите на майка си, а хонорарът стигнал за ново колело, нов черно-бял телевизор и за почивка на море. Благодарение на участието си във филма бъдещата естрадна звезда се запознал с Невена Коканова, а работният им ангажимент по-късно през годините прераснал в голямо приятелство. Васко обаче бързо се превърнал в звездата на училището и Куца нямал никаква конкуренция за сърцето на Людмила.

Любен Дилов унищожи Слави: Главни детоксикаторе, като ти написаха думите, казаха ли ти, че…

За първи път певецът призна за първата си любов по време на участието си в телевизионната игра „Стани богат”. Тогава имаше традиция предаването да сюрпризира участниците с появата на гости, които са имали ключова роля в живота им. Изненадите за Кеца бяха две. В студиото се появи приятелят на Найденов и съперник за сърцето на Людмила – Райко Белопитов. Освен това от играта изненадаха Кеца и с телефонен разговор с Братислава. Звездата се чу с първата си любов и чистосърдечно й призна за своите ученически трепети към нея, писа Уикенд.