Депутатите в шок заради липсата на НОЩ

народно събрание

За нас закриването на НОЩ е напълно немотивирано, никакви аргументи не бяха представени. Така се лишаваме от контрол над пандемията.

Това становище изрази народният представител от ДПС Джевдет Чакъров. Той посочи, че правителството в оставка трябва да продължи да упражнява ангажиментите си.

„Какво се предлага вместо НОЩ – нищо! Това не е отговорно поведение! Бойко Борисов го създаде, той го и закри – но трябва да има някаква алтернатива“, категорични са от ДПС.

Чакъров подчерта, че съставянето на правителството може да отнеме време и точно затова не е ясно какво ще стане с координацията на пандемията.

„Призовавам всички да сме отговорни, защото все още имаме над 2300 заболели на ден и 120 починали. Ситуацията е сериозна и по най-бързия начин трябва да се създаде оперативен орган“, призоваха още от ДПС.

„Разформироването на НОЩ е безотговорно поведение. Правителството, макар и в оставка, трябва да продължи да работи. Имаме медицинска криза и управлението ѝ изисква да имаме ефективни органи, които да направляват този процес“, заяви и лекарят-пулмолог от „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев.