Недялко Недялков скочи на ГЕРБ: Направите ли това, Радев ще ви избие зъбките

Бойко Борисов (7)

Почитаемата Десислава Атанасова е обяснила, че “ГЕРБ може да подкрепи правителство, за да има стабилно управление, но няма да прекрачи определени граници”.

Чувам подобни изявление и от други политици от ГЕРБ.

Звучи ми странно и несъразмерно с вота, който партиятта на Борисов получи.

Няма такава формула – да подкрепиш правителство, но…

Ако подкрепиш даден мандат, не твоя собствен, автоматично ставаш част от правителственото мнозинство. Без уговорки. Даже и да не си излъчил министри. Сътветно си съотговорен с решенията на правителството, политиките, последствията от тях.

Проф Мишо Константинов смело прогнозира, че ще бъде излъчено управление с втория мандат, подкрепено от всички.
Дано не е прав, защото това би означавало ГЕРБ да гласува за кабинет, посочен от Слави Трифонов. Може би под негово ръководство.

И кому е необходимо това? При всички случаи, не на тези близо 900 000 българи, дали вота си за Борисов. Съмнявам се, че те биха го преглътнали и оправдали.

Аргументът “стабилно управление” е клише. Абстракция. “Стабилно” за кого? За чалгарите – може би, не и за мен. Още по-малко за “целия народ”. Безпринципността не означава стабилност. Стабилност е, когато не допускаш за пореден път идиотски компромиси, когато си верен на себе си.

Да гласувам за ГЕРБ, за да получа Слави Трифонов и Мая Манолова?
Не, мерси.

Ако вариантът на ГЕРБ за правителство не бъде приет, моралът изисква Борисов да излезе в твърда опозиция и да отива на нови избори. С гордо вдигната глава, като победител, без притеснения от бутафорния реваншизъм на служебен кабинет на Радев.

Тия измишльотини с “десетте депутати, дето да им ги дадем, щото не знам си к’во…” няма да минат.
Откъде накъде партията с най-висок резултат ще се превръща в масовка на победените?

Г-жо Атанасова, смятате ли, че това е признак на достойство? Дали после пак ще се намерят наивници да ви гласуват? 4 години ще си кютате и ще си прибирате заплатките в биполярната перверзия “хем опозиция, хем съуправляващи” на Бай Чалга?

Кютайте си, но следващ път няма да има. Да не говорим, че след такава колаборация Радев си гарантира нов мандат. Има компромиси, но има и компрометиращи компромиси. От “протестите” насам почнахте често да прибягвате до вторите. По-ниският ви резултат в София се дължи и на това, предполагам. Оставяш месеци наред столицата в лапите на улични терористи, а после искаш препотвърждаване на доверието?

От фейсбук профила на журналиста Недялко Недялков