Червен Кольо безпощаден: Резултатът на БСП е катастрофа! Несериозно е Нинова да не подаде оставка

кольо колев

Няма много място за компромиси при този тип предизборна битка, която казва „Тези трябва да ги махнем“. Това е основната теза на опозицията. Не виждам особено място за компромиси, поне на този етап. Така коментира изборните резултати червеният социолог Кольо Колев.

Според него, можело да се създаде правителство на малцинството, но в някаква странна колаборация между Слави Трифонов и Мая Манолова, а ДПС щяло да ги клати, доколкото това било възможно,

Такова мнозинство обаче няма да изкара много, предрече Колев живота на неродения Петко.

Проф. Антоанета Христова заяви, че старите партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, са събарли повече гласоподаватели от т.нар. нова партийна вълна. „Защо това не се взима това предвид?“, попита тя.

„Има една група хора, млади хора, които живеят в малките населени места и такива, които живеят в чужбина, които са се чувствали от тези партии низвергнати. Имаме и втора група, това е София“, продължи тезата си проф. Христова.

“В момента трябва много голям разум“, призова тя.

“БСП отвориха огромно пространство, в момента ние сме тотално разбити като политическа структура“, анализира още проф. Христова.

Кольо Колев определи изборния резултат на БСП като катастрофа. По думите му, от левицата, така и не успели да се възползват от протестния вот и да ангажират гласовете на бедните хора в страната.

„Цялото бюро си подава оставката, но аз оставам, това поемане на отговорността, е несериозно. Тези резултати са съкрушителна загуба за БСП“, посече Колев поведението на Корнелия Нинова и резултатът, който постигнаха социалистите на изборите в неделя.

„Какво става в една партия зависи абсолютно от лидера. Неразбираемо за избирателя е, че Нинова остава“, подкрепи го проф. Христова.