Само в 7DniSofia.bg

Ген. Константин Попов след протегнатата ръка от Борисов към другите партии: Личните амбиции да склонят глава пред държавността

ген. константин попов

Изборите приключиха. Сега е абсолютно наложително да се разбере, че се намираме в изключително важен и съдбоносен момент за пътя, по който ще поеме България. Мисълта за страната ни трябва да доминира над личните интереси. Това написа на страницата си във Фейсбук председателят на комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание ген. Константин Попов, след като премиерът Бойко Борисов протегна ръка към другите партии.

Ето какво още пише той:

Време е личните амбиции да отстъпят и да склонят глава пред държавността, а политиците да седнат да помислят заедно за бъдещето ни.

Необходимо е да се сформира правителство, което да преведе България през една много сериозна и трудна ситуация, свързана с икономическата и здравната криза. Ние трябва да заложим сега нашето бъдеще и независимо кой ще управлява след две, три или четири години, той трябва да има стабилна и здрава основа.

Ако партиите не успеят да се споразумеят около национална идея и цел, ако нямаме силата да надскочим себе си и да работим за държавата си, ние ще започнем бясно да тичаме назад, потъвайки във вътрешни междуособици и самоунищожение, пише генералът, който е от групата на ГЕРБ.