Ресторантите ще работят само на открито, от 5-ти отварят детските градини, от 12-и училищата

костадин ангелов

Обмислят разхлабване на мерките от 1 април. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг след пристигането на нови дози от ваксината на „Модерна“. От склада на „Бул Био-НЦЗПБ“ ваксините ще бъдат разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

От 1-ви април театрите ще работят с капацитет 30%. Моловете и големите магазини няма да бъдат отваряни. Ще могат да работят само тези магазини, които могат да осигурят площ на отворено пространство. Това съобщи министърът на здравеопазването пред журналисти, след като вчера са обсъдили с НОЩ противоепидемичните мерки.

По отношение на ресторантите – ще да бъдат разрешени да работят само тези с градини. До края на деня ще има заповед, информира Ангелов.

Връщат всички ученици в училище от 12 април. Предвижда се за учениците от 5-и до 12-и клас да бъде изготвен график. Детските градини ще могат да заработят от 5 април, съобщи още здравният министър.

От 1-ви април фитнесите ще работят от 30% капацитет. Не предвиждаме мероприятия на закрито да се провеждат до края на април, каза още министърът.

Нощните заведение остават затворени.

Успяхме да подготвим всичко, което беше необходимо за третата вълна, системата е обезпечена. Имаме данни че всички лечебни заведения получават кислород навреме, информира още Ангелов. Той заяви, че ако има затруднения с получаване на кислород в българските болници, ще издаде заповед да се спре износа му.