Слави Трифонов удари дъното, посегна и на децата (СНИМКА)

10

Партията на Трифонов, която тежко губи рейтинг в последните месеци, продължава да гази закона и да ползва деца за агитация, белким закрепи положението.

Снимки на деца с логото на партията продължават да се появяват в грубо нарушение на изборния закон у нас. Читатели алармираха, че Трифонов и хората му най-безцеремонно ползват деца за агитация.

В сигнала си до медията читателите изпратиха и снимка на малко момиче, видимо непълнолетно, което позира с тениска на „Има такъв народ“, Оказва се, че от партията на Трифонов имат цял албум с агитиращи деца, което не ги смущава по никакъв начин. Така се появи и снимка на невръстно момченце, което държи балон с логото и името партията, които привържениците на Трифонов раздават на невинните деца.

Припомняме, че в началото на кампанията Държавната агенция за закрила на детето предупреди, че ще следи за въвличането на деца в политическа агитация. От ДАЗД напомниха на всички участници в предизборната кампания, че не бива да се използват деца за преследване на политически цели, включително за пряка или косвена агитация.Въпреки предупрежденията на ДАЗД, редица партии си позволиха да нарушат законите и да използват деца за предизборна агитация.

Първо това направиха от „Демократична България“, по-известна и като ДеБъ, а през последните дни има сигнали на софиянци, че същото правят и от БСП. Очевидно партията на Слави Трифонов, подобно на ДеБъ и БСП, е решила да използва всякакви средства, за да привлича симпатизанти, дори и да са в разрез с българското законодателство.