Антоний Гълъбов: Партийки под 1% спекулират с ковид кризата. ГЕРБ – СДС остават водещата коалиция за изборите

692084

Не смятам, че липсата на готовност на гражданите да гласуват се дължи на страх от соviD-19. На частичните избори нямаше подобна тревога. Исото, че не се управлява ковид кризата е най-голямата спънка в момента. Няма да изброявам партиите, които спекулират с това. Те нямат шанс да преодолеят 1%, но искат да се стабилизират финансово от изборния процес. Това заяви пред Нова телевизия политологът доц. Антоний Гълъбов.

„Не мисля, че изборите ще бъдат отложени. Това, което в момента се случва, се нарича политика на страха. Да, коронавирусът ще повлияе на вота. Не може никой да ви каже каква ще е избирателната активност. Това е разковничето на тези избори“, отбеляза на свой ред политологът теодор Славев.

Влизаме в нов тип обществени отношения на висока скорост, без да сме подготвени за това.

Той отбеляза, коментирайки изявите на партията на чалга идола Слави Трифонов, че когато някой не желае да потърси доверието на българските граждани, се стреми чрез корпоративна стратегия да постигне корпоративен успех.

“За следващото народно събрание се очертава трайна стратегия да се предизвикат предсрочни избори, да се свика Велико народно събрание и да се осъществят дълбоки конституционни промени“, прогнозира доц. Гълъбов.

“Ние сме в средата на кампанията. Но обществените очаквания все още не са активни разпознаваеми нагласи. Оттук нататък трябва да се случат много важни неща. Но има възможност, ако през следващите две седмици, ако кампанията влезе в устойчив ритъм на динамика, да имаме ясно изразено мнозинство. При такъв случай е възможна управляваща коалиция при 7-членен парламент“, отбеляза още той.

„На терена имаме играч, който може да промени играта – да затвори темата за това възможно ли е мнозинство или не, Това е Патриотичната коалиция, която увеличава подкрепа“, прогнозира той като подчерта, че коалицията ГЕРБ-СДС запазва лидиращата си позиция и твърдия си електорат.