Кандидатът за нов мандат от ГЕРБ Евгени Будинов: Обвинява ме една продуцентка…

evgeni budinov

Актьорът Евгени Будинов разказа пред бТВ за работата си като депутат за 3 години в Народното събрание. Участвах в законопроекта за филмовата индустрия, както и за решението, че 10 на сто от печалбите на тотото отиват за култура. Хубави инициативи правим в Банкя, грижа се за региона си, разказа той. Актьорът е кандидат за нов мандат от ГЕРБ.

На въпрос за конфликт на интереси затова, че самият Будинов участва в сериали, депутатът от ГЕРБ посочи, че обвинилата го е продуцент и също може да се каже, че е в конфликт на интереси.

Между първо и второ четене се обсъдиха предложения и се работеше с хора от гилдията и кинодейците, както и с киносалоните. Добавихме всичко, което беше поискано от гилдията, заяви депутатът.

Когато дръпнеш биберона на едно бебе, то започва да плаче, обясни той. Съветвам хората, които се занимават с кино, да видят в Държавен вестник закона и да разберат, че той засяга всички и е добър, заяви той,

Трудно е за всички в днешно време – и за творците, и за другите бизнеси и аз съм доволен, че правителството подкрепи тези творци, отговори той на въпрос за помощите, които отпусна властта за свободните творци.

Работи се за регистър на тези творци, там ще има данни за участия, награди, данъци. Когато има друга такава катастрофа, тогава ще се вземат предвид тези показатели, коментира Будинов.

Смятам, че донякъде има справедливост, но се работи да бъдат вкарани в електронен регистър всички, допълни той.

Комисията по култура е работила добре през мандата, има приети 40 законопроекта. В ГЕРБ лозунгът ни е Работа, работа и пак работа. И Вежди Рашидов, и Боил Банов са хора, които много работят. Ние си признаваме грешките и продължаваме напред. За себе си смятам, че съм допринесъл за това да се възприеме, че културата и образованието са от едната страна на монетата, коментира още той, запитан как оценява работата на парламента и министерството на културата.

С много колеги говоря за закона за авторските права, важно е да се пипне и законът за читалищата. Има много да се работи, отсече той.