Само в 7DniSofia.bg

Унизително: „Да, България“ изпрати верен БКП кадър в bTV

Велизар Шаламанов

В днешния предизборен дебат в предаването „Тази сутрин“ по bTV участват обичайните заподозрени – двама бивши верни БКП кадри, един бивш служител на Седмо управление на Държавна сигурност и …Мангъров! „Никога не съм бил ляв. Баща ми ще се обърне в гроба, ако разбере, че съм с лява партия“, каза преди време същият Атанас Мангъров, когато обяви, че ще бъде кандидат-депутат от лявата, проруска партия „АБВ“. Партия, създадена от бившия агент „Гоце“ и с днешен лидер „Запалката“, както протича в документи на ГДБОП бившият висш кадър на БСП Румен Петков. Татяна Дончева е ясна. Цветанов – и той. В Zonanews първи публикувахме автентичните документи на Цветанов като служител в Седмо управление на ДС.

Да видим обаче кой е представителят на криптокомунистическата, ляво-либерална формация „Да, България“ с лидер коминтерновският наследник Христо Иванов-Бойкикев. Става дума за Велизар Шаламанов, бивш БКП активист и партиен функционер. Ама какъв да бъде, там са само такива – Иво Мирчев, наследник на партиен секретар от компартията, Стефан Тафров, внук на личната учителка на Вълко Червенков по френски, Велизар Шаламанов.

Ето какво пише в едно специализирано военно списание през 1984 г. за Шаламанов:
„Паметна ще остане 1980 г. за курсант Шаламанов – приет е за член на БКП. След две години е избран за член на партийното ръководство на подразделението. Оценено е по достойнство и умението му да работи с хората. През 1983 г. е избран за секретар на първичната партийна организация (ППО) на випуска“.

 

Източник: bTV