Изненада: Дъщерята на Карадайъ стана певица

Честване на 3 ти март 2018 София Карадайъ (16)

Голямата дъщеря на Мустафа Карадайъ е творческа натура. Айсел е завършила тонрежисура в Нов български университет, но в последните месеци работи като учителка.

Щерката на лидера на ДПС преподава музика на децата от пети до седми клас в малкото селце Долни Пасарел, близо до язовир „Искър“ край София. Eдновременно със стажа си там развива и солова кариера на певица. Малцина знаят, че Айсел е сред популярните изпълнители в интернет пространството и има както свои авторски парчета, така и кавър версии на вечни хитове, а слушателите ѝ са хиляди. Преди да грабне микрофона, дъщерята на Карадайъ е свирила в няколко рок групи, преподавала е пиано, пеене и солфеж, за кратко дори била в телевизията. В ученическите си години пък активно се занимавала с театър. Докато бе гимназистка, Айсел се опита да спечели слава, като участва в един от музикалните формати, но не успя да спечели сърцата на журито. Нейното сърце обаче бе спечелено от друг участник – Кубрат, с когото имаха пламенна връзка, но любовта им вече е в миналото.

Айсел има и по-малка сестра – Джейлан, която също е увлечена по изкуствата. Тя пък се занимава професионално с театър, като още от малка посещаваше частната столична школа по актьорско майсторство „Ведна“, която напусна миналата година, след като завърши средното си образование, пише ПИК.

Двете щерки на Карадайъ са от брака му със съпругата му Джеврие, с която израснали в съседни къщи в родното им село Борино, Смолянско. С жена си председателят на ДПС се познавал от дете, но се влюбил в нея, когато били студенти. Сватба вдигнали още преди да са изкласили висшето си образование, а не след дълго се родила и голямата им дъщеря Айсел. Тя била кръстена на майката на Карадайъ и покойния му баща Сали, а името ѝ в превод от турски означавало „сърна“. За да спази семейната традиция родът да е голям, Мустафа станал баща и на второ момиче – Джейлан, носеща разновидност на името на майка си, символизиращо лунния път.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории