Мъжът, потрошил с чук автобус 280 в София, го загази

Автобус Хибрид (3)

Прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност обвиняемия Х. П., на 35 г., за хулиганство и противозаконно повреждане на чужди движими вещи. Преди дни мъжът изпотроши с чук автобус на градския транспорт в София и нападна шофьора.

„На 15.02.2021 г. около 17,30 ч. на бул. „Г. М. Димитров“ в гр. София в автобус движещ се по линия №280, Х. П. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – изтръгнал с ръце стъкло на прозорец на автобуса, извадил чук и счупил стъкла на врати на автобуса. След това Х. П. замахнал с чука към шофьора на автобуса и го заплашил, че ако не отвори вратите ще го пребие и ще му счупи главата, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост“, посочват от държавното обвинение.

Освен това, Х. П. противозаконно повредил автобуса, като с чука ударил и счупил стъкло на предна пътническа врата, стъкло на втора пътническа врата и изкъртил отваряемо стъкло, всички вещи на обща стойност 384 лева, собственост на „С.А.“ ЕАД.

Обвиняемият Х. П. е осъждан. Престъпленията, за които той е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Х. П. за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.