Скандал тресе Би Ти Ви: Хекимян станал шеф без диплома

Антон Хекимян

Повишеният в директорски пост в Би Ти Ви Антон Хекимян станал обект на шеги и закачки от колегите си, че се добрал до шефското място без диплома. Припомняме, че водещият на „Тази сутрин“ преди месец зае мястото на изпъдения от новото ръководство на медията Венелин Петков, като оглави ресора му „Новини и актуални предавания“.

Всъщност Хекимян отдавна е завършил журналистка в Софийския университет. Това се случило дори преди да се добере до мястото си в сутрешния блок, а бил обикновен репортер. След като обаче го избрали да води „Тази сутрин“ и ежедневието му станало изключително натоварено, Тони отложил направата и защитата на дипломната си работа и така и не намирал време да се яви пред комисия и да си вземе официално тапията. Хекимян е отличник и взел всичките редови изпити, но до абсолвентски бал, дипломиране с тога и шапка така и не стигнал. Успокоявал се, че можел да го направи по всяко едно време, защото нямало конкретен срок. Единствено му било необходимо достатъчно време за подготовка и четене, което на новата длъжност ще бъде още по-труднопостижимо.

„Тони не е спирал да работи, откакто започна в телевизията. Едва му стигаше време да си вземе изпитите. Реално погледнато, дипломата не му трябва, той има достатъчно стаж и известност. Ако реши да сменя Би Ти Ви с друга телевизия, надали някой ще му търси документ за образование“, коментират от обкръжението на тв водещия, който съвсем не е единственият без диплома в занаята. Колегата му Ники Дойнов също 15 години влачи образованието си в Югозападния университет в Благоевград и все не намира време да завърши. На другата крайност пък е Ани Салич, която на 50-годишна възраст реши да стане студентка отново и вече успешно взе кетап за магистър в специалност „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма“ във Военна академия „Г. С. Раковски“ в София. Така, ако се измори от телевизията, Салич ще има умения във втора професия и бързо ще може да смени амплоато.

Преди да се „ожени“ за работата си, и Хекимян имаше подобни стремежи. Той неведнъж е споделял, че се интересува от правото като материя и има желание да получи юридическо образование за собствено самочувствие. Със сигурност на този етап Тони няма да седне повторно на студентската скамейка, защото 24/7 ще бъде на разположение на колегите си и ще дирижира процеса в най-натоварения ресор на телевизията.