Вигенин сръфа Цветан Цветанов: Имаме поредна частна партия на един олигарх

павел вълнев, цветан цветанов

Зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин се възмути, че Цветан Цветанов е зависим от бизнесмен, който живее и работи в САЩ.

Става дума за зам.-лидера на „Републиканци за България“ Павел Вълнев. Днес в тв интервю бившият втори в ГЕРБ съобщи, че 1 млн. лв. е дарил на партията му бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев.

„Ние сме единствената партия, която има на толкова високо ниво успял българин в чужбина като Павел Вълнев, каза Цветанов. И разказа: „Бях в ГЕРБ, когато се запознахме с Павел Вълнев. Бях поканен в телевизия BiT. Оттогава сме семейни приятели. Ние мислим по един и същи начин.” Вълнев бе собственик на телевизия BiT, която впоследствие бе закрита.

Бизнесменът Павел Вълнев участва активно в партийното строителство на Цветан Цветанов.

„Значи лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов е на заплата при базиран отвъд океана бизнесмен, който е и основен дарител на партията му, както и неин зам.-председател?!? Поредна частна партия. Това с нищо не се различава от партиите, които бяха и са на хранилка при местни олигарси и функционират в тяхна услуга. Българската политика се нуждае от дълбока промяна на модела и дали ви харесва или не, тя може да дойде само от едно място“ – #БСП. Силата на партиите идва от доверието на хората, а то се печели не с пари, а с идеи и последователност в действията.