Болен ли е Слави, защо Татяна Дончева иска да го прегледат и кой екс-гербер му движи нещата…

7 Dni Sofia08.02.2021
Слави Трифонов

Упорит слух върви в публичното пространство за един от фаворитите на социолозите за предстоящите парламентарни избори. Според спекулациите лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов не бил в добро здравословно състояние. Точно затова той не се появявал публично никъде и водел пасивен политически живот.

Към настоящия момент повечето социологически агенции му отреждат трето място на вота. Това е любопитен феномен, тъй като той и партията му буквално са се изолирали от политическия живот.

„Да сте видели Слави физически някъде? Да не стане недоразумение утре да се обясняваме кой какво е знаел и какво не. „Политиката е изключително психическо и физическо усилие. Не случайно хората по цял свят проверяват здравословното състояние на всеки”, намекна и Татяна Дончева от „Движение 21”.

Всъщност, последните активни прояви на Слави Трифонов бяха преди три години, когато той проведе няколко кастинга за „нови политици”. За неговите прослушвания тогава се бяха записали близо 4000 души. Оттогава досега обаче никой не е разбрал с какви хора въобще Слави смята да управлява страната, в случай, че получи властта.

Според някои политически експерти обаче Трифонов умишлено се крие от обществеността и ще следва тази тактика до последно.

„Слави видя, че това работи за него. В момента, в който се появи, ще трябва да отговаря на въпроси – а не може”, коментира пред Lupa.bg популярен общественик.

По информация на Lupa.bg всички дела на Слави Трифонов се движели от Орлин Алексиев. В продължение на три последователни мандата – 2007-2011 г., 2011-2015 г. и 2015-2019 г. той е общински съветник от ГЕРБ в Столичния общински съвет. През лятото на 2019 г. обаче изненадващо обявява, че напуска политиката и занапред няма да се кандидатира за общински съветник.

Този ход подклажда съмненията, че Алексиев се оттегля от СОС, за да се посвети на партийния проект на Слави Трифонов. Това обаче поражда и другото голямо подозрение – че Слави Трифонов играе задкулисна игра с ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров директно заяви, че партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще бъде следващият коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението. „Подготвя се една нова политическа сила, която да замести патриотите в управлението. Става въпрос за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов”, заяви Сидеров пред Би Ти Ви.