Е, не! Министър на Бойко се хвана с порнозвезда, снимаха ги заедно в Танзания на мач на Тервел

николай ненчев

Бившият военен министър Николай Ненчев отново блесна в медийното пространство след безличния си мандат на „Дякон Игнатий“ 3, но този път не с антируски послания, а с предполагаема любовница с взривоопасно минало и с връзки с олигарси в Москва, пише Lupa.bg.

Преди няколко дни Ненчев и очевидно близката му позната – нотариус Линка Чуткина, се появиха на кадри от Танзания как заедно подкрепят боксьора ни Тервел Пулев в мач срещу Викапита Мероро. Прегърнати, те демонстрират повече от приятелски отношения.

Любопитната подробност е, че само допреди година Чуткина бе упорито и дълги лета спрягана за любовница на бившия созополски кмет Панайот Рейзи и основна топла връзка между него и обвинения за прането на милиард лева и източването на редица заводи олигарх Николай Банев, който пък, от своя страна, никога не е крил връзките си с руските богаташи.

Чуткина е нотариус в Несебър понастоящем, а кантората й обслужва огромна част от сделките по Южното Черноморие, особено за жилища, собственост на руснаци.


Кантората на Чуткина в бизнес център в Слънчев бряг 

Името й обаче два пъти влиза в медийни скандали – първо през 2009 г., когато лъсва с порно кадри, заснети с мобилен телефон, изпратени до колегиите в няколко областни центъра, а след няколко години и като незаконен притежател на боеприпаси.

Малко преди секс скандала тя се отписва от Адвокатската колегия и се посвещава изцяло на нотариалната работа.

Някогашната общинарка от Съединение става и обвиняема от съда в турския град Къркларели, но не се признава и за виновна, за незаконния пренос на боеприпаси от България за южната ни съседка.

Според турското обвинение Чуткина ще трябва да отговаря в съда за незаконното пренасяне на общо 430 патрона, разпределени в картонени кутии, открити на митницата в Дерекьой на 26 ноември 2016 г., в личния й автомобил. Тогава се говори, че и Рейзи е бил в колата.

Източници на Lupa.bg твърдят, че шефът на БЗНС и бивш военен министър е бил „омагьосан“ от Линка Чуткина малко след края на мандата му през 2017 г. и още тогава са започнали връзка, макар и от разстояние. Познанството им датирало обаче още от 90-те години покрай СДС. А скандалната нотариуска се е разделила с Рейзи цели 2 години по-късно – през 2019 г., разказват запознати.