Бойко Борисов в контраатака: Радев, кажи си, няма да ти се карат!

Бойко Борисов

Президентът Радев изчете какво ли не, но не и ясна позиция за задържането на Алексей Навални, съпругата му и опозиционни лидери. А нашата позиция, на евроатлантическата и демократическата общност, е да бъде освободен. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който се запозна с работата в центъра в МОСВ за наблюдение в реално време на язовири, въздух, депа и заводи.

В събота при посещението си в Сливница Бойко Борисов заяви, че тишината и мълчанието на президента по темата „Навални” е оглушителна. И го призова да заяви какво мисли по въпроса. От своя страна Румен Радев отговори, че Борисов се правел на „радетел за демокрация“.

„Не чух позиция и по изгонените руски дипломати – общо над 6. Когато говори за Гебрев, със службите на Великобритания ние много работим по тази тема“, продължи Борисов коментара си по повод на думите на Радев, че Борисов не се трогнал по случая за отравянето на Емилиян Гебрев.

„Да, вътрешна работа, безспорно. Но защо каним наблюдатели от други страни, когато провеждаме изборите – за да бъдем абсолютно сигурни, че са честни, прозрачни и ясни. Така, че с нищо не съм го засегнал (Румен Радев – бел. ред.), за да отговаря така остро. Това е държавният ни глава, най-висшата инстанция, освен да каже позицията си – да или не, няма да му се карат толкова“, коментира премиерът.

Той припомни, че позицията на правителството е незабавно да бъдат освободени хората, които са задържани заради политическа дейност. И това не значи, че разваляме отношенията си с Руската федерация, заключи Борисов.