Бойко Борисов разкри коя единствена мярка пада, за другите лекарите не му дават

7 Dni Sofia21.01.2021
бойко борисов

„Рискът от този щам е много сериозен“, предупреди премиерът Бойко Борисов на брифинг на Националния оперативен щаб.

„Новият щам, за който говорихме досега, се разви със страшна сила и виждате числата в Испания, Великобритания, въпреки новия локдаун, който имат. Новият щам се пренася изключително бързо. И затова, въпреки месеците локдаун, който имат в тези държави, броят на починалите и заразените, продължават да се покачват. Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да направим, е с образованието“, заяви премиерът.

„От 8 до 10 часа водихме диалог под формата на спор между социални, образователния, икономическия, вицепремиерите и двата щаба. Оптимизмът, който има във всички нас на базата на днешните показатели, много рязко докторите го опровергават. Вчера Кунчев имаше среща на всичките здравни инспектори в Европа, днес имаме ръководителите на държавите по тази тема“, каза Борисов.

„По определен ред и учениците от 5 до 12 клас, ще започнат да се въртят и на присъствено обучение. Това го дължим, защото това поколение, което месеци наред не ходи на училище, е проблем. Радостно е, че над 8000 доктори, медицински сестри, преболедуваха и имат антитела. Колкото повече ваксини идват да могат по най-бързия начин да бъдат поставяни. Министър Ангелов може да води някакъв диалог дали за едно боцване или за две ще плащаме по 10 лв.“, каза още премиерът.