От КЕВР проговориха след извънредната проверка на сметките за парно в София

Парно

Няма нарушения в ценообразуването на сметките на „Топлофикация София“. Това показва резултатът от извънредната проверка на КЕВР.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката топлофикационното дружество е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки.

Била е изискана информация по 11 точки, които обхващат данните за потреблението на топлинната енергия от клиентите през ноември.

Посочено е, че издадените фактури от „Топлофикация София“ отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни стана видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период, посочват от дружеството.

В рамките на стартиралата разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите е била предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони.

От „Тохлофикация“ уверяват, че подробна разяснителна информация за размера на подадената топлинна енергия ще бъде предоставяна всеки месец на клиентите през отоплителния период на 2020 – 2021 г. Целта е да се даде възможност на клиентите да сравнят потреблението си в настоящия и предходния отоплителен сезон и да планират разходите си спрямо изменението на потреблението на топлинна енергия.

Всеки потребител може да намери информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, отчетената средномесечна температура и денградусите и на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура.