Медицинската сестра от Либия Кристияна Вълчева помага в COVID отделенията на ВМА

Кристияна Вълчева

В три от десетте ковид отделения на ВМА работи медицинската сестра Кристияна Вълчева, съобщава „България Днес“.

Жената, която претърпя всички мъчения в Либия заедно със съпруга си д-р Здравко Георгиев, колежките си Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова, както и палестинския студент по медицина Ашраф ал-Хаджудж по обвинение в умишлено причиняване на епидемия от СПИН в Бенгази с цел дестабилизация на Джамахирията, днес е важна част от битката на държавата срещу коронавируса.

„От три седмици влизам в ковид отделенията на Военномедицинска академия, където заедно с колеги оказваме помощ на пациентите по раздвижване в леглото и вертикализация. Използваме специален асансьор само за ковид болни, само с него се качваме и слизаме, за да не се смесваме с другите посетители. Облечени сме със специална защитна екипировка“, споделя пред „България Днес“ Кристияна.

„Ще се ваксинирам със сигурност. Със Здравко от четири години всеки октомври слагаме противогрипни ваксини с много добър ефект и не боледуваме. Вярвам на ваксините. В моята книга написах и моето кредо – всичко е поправимо, докато си жив. Няма вечни неща, и това ще мине“, казва Кристияна.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории