Цигани се изгавриха брутално с български гробове и християнската религия (ВИДЕО)

Цигани Роми

Вълна от възмущения заля социалните мрежи след появата на скандален клип, в който се вижда как млади цигани се гаврят с мъртъвци. Само за няколко дни видеото е гледано от близо 200 хиляди човека. Срещу мародерите се изсипва порой от заплахи, а вбесени интернет потребители си разпращат кадрите, ако някой може да ги разпознае, и отправят призив, с който се кълнат, че ако ги хванат, ще си получат заслуженото.

„Мама ви, копелета мръсни, живи ще ви одера за цял живот. Бял ден да не ви видят очите. Кръв ще се лее и накрая в „ЧЕРНАТА ЗЕМЯ“… ама и за там не сте, защото ще я оцапате“, заплашва Митко Митев.

От коментари на други потребители се вижда, че и хора от ромски произход се възмущават от случилото се.

„И аз съм циганин, но заради такива олигофрени като тях страдаме всички“, казва Аспарух Кръстев. На потресаващите кадри, снимани вероятно с телефон и предизвикали смут у хората, се вижда как единият от четиримата осквернители влиза в ролята на починал и ляга в гроб на починали мъж и жена. Тогава тримата му авери го опяват. Един от мургавите мародери с пусната качулка на суитчера влиза в ролята на поп. От началото на филмчето той е с провесен гирлянд от цветя, вероятно оставени за мъртъвците. Докато трае „опелото“, той отива до съседни гробове и взима два венеца, като един от тях нахлузва на врата си, а другия слага над главата на авера си, пишат от бг днес.

„Който вярва в мене, няма да ожаднее, който вярва в мене, няма да огладнее“, казва на български език мургавият „поп“, след което продължава монотонно да реди слова на турски.
След двеминутни приготовления започва цял ритуал. Циганите започват да стенат и да викат, а после преливат на кръст гроба с вода, както е редно по християнските обичаи. След това чупят и свещ, която е поставена от близките на истинските починали.

„Дано този, който е легнал в гроба, и другите около него да ги настигне Божието наказание и да са на това място и на тях да правят същото“, кълне Марияна Кехайова.
В социалната мрежа разгневените потребители питат на кое гробище се развива действието. Отговорите са, че прилича или на това в Силистра, или в Петрич.
„Където и да се случва това, ние ще ги намерим и ще си получат заслуженото“, заключват част от Фейсбук потребителите.
В една от групите във Фейсбук, където се завъртя бруталното клипче, администраторите съобщиха, че видеото е било разпратено до някои телевизии, но не е било пуснато в новините.
„Никой не иска да ги излъчи в национален ефир, за да не предизвиква размирици, но хората трябва да знаят истината, затова ние сме публикували кадрите.“

Подобни гаври бяха заснети на няколко пъти в последните години. Една от най-бруталните стана в Руен, където роми се заснеха как мародерстват. Станало им скучно и си наумили, че ще бъде страшно забавно, ако омаскарят някой и друг гроб. Циганите първо къртили снимки от плочите, след това започнали да чупят самите паметници. Безчинствата приключили едва след като поломили 23 надгробни плочи. Гамените до един бяха местни ученици и бяха разкрити. В крайна сметка пред властите минаха с номера, че решили да се доказват един на друг колко са смели и не ги е страх от вампири.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.