Вежди Рашидов трогна всички с това, което направи! Дари си цялата депутатска заплата, за да спаси болно момиче…

Вежди Рашидов Достойните Българи (31)

Сега не искам да съм анонимен, защото едни хора много говорят, но нищо не правят, каза бившият министър на културата

„Труден момент. В такива случаи трябва да се действа бързо! Въобще не се замислих! Затова дарявам цялата си депутатска заплата за спасението на дъщерята на прекрасната наша поетеса Маргарита Петкова – моя приятелка, която трябва да лекува детето си. Да се бори то да оживее“, каза за „24 часа“ Вежди Рашидов – председател на комисията за култура и медии при НС и бивш министър на културата.

Дъщерята на Маргарита Петкова Надежда Огойска е майка на две деца и от 2 г. живее с най-ужасната диагноза – рак. На младата жена са необходими 78 хил. паунда, за да се пребори за живота си, след като са открити разсейки в белия дроб и в черния дроб. Тя живее в Лондон с децата си и няма как да получи финансова подкрепа чрез DMS. Нейни приятели се организираха във Фейсбук и отправиха апел за дарения, за да бъде събрана сумата. За седмица бяха дарени 50 хил. лв., които са достатъчни само за първата операция, която е планирана за 16 юли.

„Правил съм жестове за Велко Кънев, за Крикор Азарян, за децата от онкологичната клиника… – цял живот помагам. Малцина го знаят. Но сега не искам да остана анонимен. Защото едни хора много говорят, а нищо не правят. Затова трябва да застанем с името си зад делата си. Затова чрез „24 часа“ с името си обявявам, че дарявам за това прекрасно дете. Вече и майка. Иначе говоренето е чиста демагогия“, убеден е известният скулптор, който преди дни откри с голям успех сензационна изложба в лондонската хит галерия „Галиарди“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории