Ексклузивно! Андрей Райчев за „Гинка и ЧЕЗ“: Целият ток се връчва на неизвестна дама! Нападатели и защитници твърдят противоположни неща…

Андрей Райчев

Историята е загадъчна. Появява се никому неизвестна дама, очевидно играч с чужди и й се връчва целият ток. Нападателите твърдят две противоположни неща, защитниците също твърдят две противоположни неща. Това заяви пред Би Ти Ви социологът Андрей Райчев. В студиото бе коментирана най-горещата тема от изминалата и настоящата седмица – продажбата на ЧЕЗ на бизнесдамата Гинка Върбакова и фирмата й „Интерком“.

„Версията на нападателя – от една страна се краде, някой краде ЧЕЗ. Втората версия, която не е съвместима с първата – тук става дума за пране на пари, за инвестиции на неизвестно какви пари, за да се печели на наш гръб от ЧЕЗ. Но не може и двете. От това, че има две линии на атака, следва, че критиците на Борисов не са обединени и не им е ясно какво е станало реално“, заяви той.

„Обратната версия – на защитниците на договора с ЧЕЗ. Първото нещо, което се твърди – нищо особено не е станало. И втората линия на защита – министърът е лош, аз го уволнявам. И двете защитни тези са несъвместими… Как е възможно ден преди скандала шефът на енергетиката в парламента Добрев да каже: „Това е фалшива новина“. И часове след това махат министъра. Всъщност – отговорът е следният: Ние не знаем новината. Това, което засяга нас, унизените в тази история. Защо да е тайна тази сделка?!“, попита още Райчев.

Според лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева и защитните, и нападателните тези показват, че има хора, които обвиняват и се защитават зле. Според нея оставката на министър Теменужка Петкова „не затваря проблема“. „Мен ме интересува да не ми спират тока, да не ми създават проблеми“, отбеляза тя. „Сделката може да бъде спряна чрез разговори с чешката държава“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.