Извънредно! Борисов с горещ коментар след срещата в Лондон: Всички хвалят България!

Бойко Борисов (7)

Акцентирахме по темата за сигурността и борбата с тероризма за страните със смесено население по пътя за ЕС и това, че те трябва да бъдат действително интегрирани, за да можем да се преборим на тези територии с радикалния ислям и постепенното завладяване на умовете в тези райони. Това коментира след срещата в Лондон за Западните Балкани премиерът Бойко Борисов.

Участието на страната ни в “Берлинския процес” е голямо признание за свършената през последните шест месеца работа и по-конкретно резултатите постигнати по време на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София. По настояване на България във формата тази година участва и Гърция, защото Балканите трябва да се разглеждат общо, а не по отделно, подчерта министър-председателят.

България всички я хвалят в момента и във всяко направление сме си свършили домашното. Всеки един от колегите, и Тереза Мей започна с: Благодаря, Бойко! И г-жа Могерини също. Гледахме британските ВВС, милиарди и милиарди във въздуха, да можеше само част от тези пари да идат за Западните Балкани, посочи Борисов.

Говорихме със Себастиян Курц по охраната на външните граници и как би могло по-бързо да решим въпроса за убежището, което сме длъжни да даваме на външните граници и за убежището на тези хора, посочи още премиерът.

Всеки вкъщи си има достатъчно проблеми, опозиция, проблеми в кабинета, важното е тази червена линия, която успяхме да наложим, за западните Балкани и берлинския процес, заяви още Борисов.

Тези, които обичат да ми казват, че гледам мачове, да знаете, че сега Макрон лети за Санкт Петербург да гледа мача с французите и да ги подкрепи, така каза неговият министър, заяви Борисов.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 10 юли 2018 г.